Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Mamaliguta cu branza si afumatura, la cuptor

In jos

Mamaliguta cu branza si afumatura, la cuptor Empty Mamaliguta cu branza si afumatura, la cuptor

Mesaj  Bianca Sam 09 Oct 2010, 22:30

Faci o mamaliga mai moale (apa clocotita, sare, malai -amesteci cu o lingura de lemn sau cu telul, sa nu se faca cocoloase - esti atent sa nu-ti sara cirul de mamaliga, pe maini sau pe fata - lasi sa se coaca mamaliga pana se desprinde usor de cratita). Pui intr-un vas termorezistent, uns cu unt, un strat de mamaliga.Faci un amestec ca o pasta, mai groasa, din branza dulce si branza sarata, data pe razatoare, smantana, oua batute, ceva bucatele de unt, cascaval ras.Pui amestecul de mai sus peste stratul de mamaliga si acoperi cu alt strat de mamaliga. Poti face mai multe straturi, daca sunt mai multi fomisti la masa. Ultimul strat sa fie obligatoriu de mamaliga.Prajesti de jumatate carne afumata si carnati afumati. Iarna, daca ai avut porc, scoti afumatura cu untura, de la garnita. Se gaseste si in market, la pachete de 6-800 grame. Pui prajeala peste ultimul strat de mamaliga. Spargi si niste oua. Le pui ochi peste mamaliga, printre bucatile de afumatura. Razi niste cascaval deasupra.Bagi tava in cuptorul incins si lasi la foc potrivit, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor cascavalul topit si capata o culoare usor aurie. Te uiti din cand in cand la cuptor. Mamaliguta cu branza si afumatura, la cuptor Mamaliga-cu-branza-si-afumatura-la-cuptorSe serveste fierbinte cu smantana deasupra. In zilele friguroase merge de minune cu o tuica fiarta si muraturi taranesti sau varza acra taiata fideluta, cu piper, boia si ulei. Merge si cu bere rece.Mamaliguta cu branza si afumatura, la cuptor Mamaliga-cu-branza-si-afumatura-la-cuptor-1Sa fiti atenti la tava fiebinte. Se manevreaza numai cu manusi de bucatarie. Daca nu ai manusi, iti cumperi de la market, sau pana atunci, iei o carpa mai groasa cu care sa apuci tava.Inainte de a-ti pune gospodina in farfurie, sa adulmeci miasmele care se salta din tava si care umplu bucataria de miros ecologic, de proaspat, un miros pur romanesc.Nu pune nasul prea aproape de mixtura, inca frige.Pofta buna !
reteta de pe net
Bianca
Bianca
 
 


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum