Pulpe de Miel
2 participanți
Pagina 1 din 1
Pulpă de Miel la Cuptor cu Glazură de Fructe de Pădure
Pulpă de Miel la Cuptor cu Glazură de Fructe de Pădure
Timp de preparare: 2 ore.
Electrocasnice: cuptor, aragaz
Ustensile de Bucatarie: tava de aragaz, pisalog de usturoi
Ingrediente: 1pulpa de miel curatata de grasime, 2 catei de usturoi taiati felii
subtiri, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper macinat, 1
lingura de ulei de masline, 4 ceme mijlocii, taiate felii subtiri,
350 ml de vin rosu, 1 portocala (sucul si coaja), 1 kg de cartofi taiati
cubulete, 400 g morcovi taiati rondele, 1 pahar de suc concentrat de
fructe de padure, sucul de la 1/2 lamaie.
Preparare:
Ma intai curatam pulpa de miel de grasime si o asezam in tava de
cuptor. Cu un cutit cu varful ascutit, facem mici incizii in care
introducem cate o feliuta de usturoi. Ungem pulpa cu uleiul de
masline, adaugam sare si piper...
... si jumatate din vinul rosu. Daca este nevoie, mai turnam putina
apa si dam tava la cuptor pana cand se rumeneste putin carnea.
Cand carnea este aproape gata, turnam deasupra sucul de la o portocala si adaugam ceapa taiata in jurul pulpei.
Adaugam in tava si cartofii si morcovii taiati si le dam la cuptor
pana cand atat carnea, cat si legumele sunt rumenite si bine facute.
Separat, pe aragaz, turnam sucul concentrat de fructe de padure
intr-o craticioara, adaugam coaja de portocala rasa si sucul de la o
jumatate de lamaie si lasam la foc mic, amestecand mereu. Putem folosi
suc concentrat de coacaze, afine sau orice combinatie de fructe de
padure.
Atunci cand sucul concentrat de fructe de padure se transforma in
jeleu si se lipeste de lingura de lemn cu care il amestecam, turnam
restul de vin rosu. Il mai lasam sa dea intr-un clocot, amestecand
mereu, si gata.
Cand legumele si pulpa de miel din cuptor sunt gata, le scoatem pe un platou, asezand carnea in mijloc.
Peste pulpa de miel turnam glazura din suc de fructe de padure.
Putem servi mielul la cuptor cu glazura de fructe de padure fie cu
vin rosu (acelasi care a fost folosit si la reteta), fie cu bere rece
belgiana, cu aroma de fructe. Este delicios!
Re: Pulpe de Miel
Pulpă de miel la cuptor cu tomate și busuioc
Ingrediente:
- 2 kg pulpa de miel,
- 10 linguri untdelemn de masline,
- 100 g unt,
- 200 g orez,
- 750 g tomate,
- 1 lingurita frunze de tarhon,
- frunze de busuioc,
- cimbru,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- piper,
- 1/2 lingurita boia dulce de ardei,
- 1 lingura rachiu de vin sau coniac,
- 1/2 lamaie
1.→Pulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamaie si cu boia
de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de tarhon si de
bususoic tocate si usturoi pus intr-o ceasca cu sare, piper si sase
linguri de untdelemn de masline.
2. →Se amesteca si cu o pensula se unge bine pulpa cu tot sosul.
Se asaza intr-o tava in care se pun doua linguri de apa.
3. →Se frige 2 ore in cuptor incins, avand grija sa fie intoarsa din
cand in cand. Separat, tomatele intregi rotunde se pun intr-o cratita cu
4 linguri de untdelemn de masline, in care se adauga o crenguta de
cimbru, sare si piper.
4. →Se fierb descoperite la foc potrivit ca sa scada si tomatele sa
ramana intregi. Orezul ales se spala si se fierbe in apa cu sare.
5. →Se clateste in apa rece.
Se asaza intr-o cratita, se acopera cu bucatele de unt si cu putin piper si se tine la cald.
6.→Cand pulpa este gata, se scoate pe o farfurie tinuta in apa
fierbinte si stearsa. Se asaza tomatele de jur-imprejur. Se toarna sosul
intr-o sosiera fierbinte.
7. →Se mai adauga 2-3 linguri de apa clocotita in tava ca sa se
desfaca tot sosul si cand se pune la masa, se toarna rachiul de vin sau
coniacul peste friptura si se da foc.
Re: Pulpe de Miel
Pulpă de miel înăbușită în vin alb cu rozmarin
Rețeta pentru 4 portii
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de masline
- 4 pulpe de miel
- 5 catei de usturoi, feliati
- 1 ceapa mica, tocata
- 2 linguri rozmarin proaspat tocat, puls ramuri pentru granitura
- 1 varf de cutit de sare si piper negru proaspat macinat
- 1 pahar de vin alb sec
1.→Intr-o tigaie mare, incalzeste ulei pe foc potrivit spre iute. Adauga
pulpele in tigaia inchinsa, si rumenestele pe toate partile; acest lucru
ar trebui sa dureze aproximativ 12 minute. Muta-le pe o farfurie.
2.→Se micsoreaza focul la mic spre potrivit, si adauga usturoiul in tigaie;
gateste-l 30-40 de secunde. Adauga ceapa in timp ce amesteci, si
continua sa gatesti pana devine transparenta, 6-8 minute. Pune pulpele
inapoi in tigaie, si condimenteza cu doua lingurite de rozmarin si sare
si piper dupa gust. Toarna vinul, creste focul pana la potrivit spre
iute, si adu-l pana la punctul de fierbere. Micsoreaza focul pana la
„foc mic”, acoperera bine tigaia, si lasa-l sa fiarba pana cand pulpele
devin moi atunci cand le intepi cu cutitul, 2 pana la 2 ore si jumatate.
Introarce-le o data sau de doua ori pe perioada procesului, si adauga
apa pentru a mentine nivelul original de lichid. Serveste pulpele
garnisite cu ramuri de rozmarin.
Pulpe de miel Superbe
Pulpe de miel Superbe
Reteta pentru 6 portii
Ingrediente:
- 2,5 - 3 kg pulpe de miel
- 30 g faina (pentru acoperire)
- 250 ml apa
- 1 ceapa, taiata marunt
- Sare si piper dupa gust
- 250 ml Lapte Evaporat
- 60 g supa de rosii condensate la conserva
1. →Se incinge o tigaie mare si adanca pe un foc potrivit spre iute, si
pulverizeaza cu spray de gatit (sau o lingura de ulei). Acopera pulpele
de miel cu un strat subtire de faina, si rumeneste-le pe toate partile
in tigaia fierbine. Scurge grasimea.
2. →Se adauga apa, ceapa,sarea
si piperul. Acopera tigaia, si miscsoreaza focul pana la „foc mic”
gateste pana mielul este moale, aproximativ 1 ora si jumatate. Intoarce
pulpele ocazional pe perioada gatitului, si adauga mai multa apa daca
este necesar. Cand pulpele sunt gata, adauga laptele evaporat si supa de
rosii si continua sa amesteci. Acopera si gateste pentru inca 10
minute.
Ultima editare efectuata de catre Mark in Sam 13 Apr 2013, 01:32, editata de 2 ori
Picior de Miel
Picior de Miel
Reteta pentru 8-10 portii
Ingrediente:
- 3,5 kg picior intreg de miel
- Sare dupa gust
- Piper negru macinat dupa gust
- 170g mustar
-Putin sos Worcestershire (sos folosit in special pentru carnea de
gratar care contine: otet de malt, zahar, sare, ansoa, ceapa, usturoi si
alte condimente si arome)
- 15g faina
- 4 catei de usuroi, feliati(optional)
1. →Se incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius
2. →Se condimenteza cu sare si piper carnea de miel. Ungeti cu mustar mielul
peste tot si presarati-l cu un strat fin de faina. Uneti mielul intr-o
tava de coacere si puneti peste el usturoiul feliat. Se stropeste cu sos
Worcestershire dupa gust.
3. →Se coace fara a fi acoperit la 165 de
grade Celsius pana cand ajunge la aspectul dorit. Aproximativ 20 de
minute pentru jumatate de kg pentru un aspect rozaliu. Scoateti mielul
din tava si puneti-l pe un platou incalzit. Folositi zeama ramasa pentru
a face un sos cu putina faina, putina apa si sare si piper dupa gust.
Re: Pulpe de Miel
Pulpă de miel cu ienupăr și rozmarin
Ingrediente:
- 3 kg pulpa de miel
- 3 catei usturoi zdrobiti
- 1 lingurita piper boabe
- 3 boabe zdrobite de ienupar
- 1 lingura untdelemn de masline
- 250ml vin alb
1. →Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider.
2. →Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin, piper si ienupar
amestecat cu o cantitate suficienta de untdelemn. Se scoate carnea din
frigider si se unde puternic cu sosul facut apoi se lasa sa se
odohneasca la temperatura camerei.
3. →Se ia o tava adanca in care se pune carnea si se da la cuptor timp
de 1h si 45 min. In cazul in care doriti mai bine facuta carnea
tineti-o 2 h.
4. →Se scoate din cuptor si se infasoar in folie de aluminiu. Astfel carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc.
5. →Se scurge din tava cat mai multa grasime si se pune intr-p tigaie pe foc peste care adaugati vinul. Se lasa sa fiarba.
Ultima editare efectuata de catre AgendaCulinara in Vin 15 Apr 2022, 12:48, editata de 2 ori
Pulpă de Miel la Cuptor Împănată cu Usturoi
Pulpă de Miel la Cuptor Împănată cu Usturoi
Timp de preparare: 2 ore.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie:
tava de cuptor, tocator de usturoi, cutit cu varful ascutit.
Ingrediente:
o pulpa de miel, o capatana de usturoi, condimente pentru friptura, un pahar de vin alb, o legatura de usturoi verde.
Preparare:
Mai intai pregatim pulpa de miel. Nu este nevoie sa o dezosam,
deoarece este mai gustoasa ca atare si, urmand pasii acestei retete, carnea nu
va ramane cruda nici macar in mijloc. O spalam si apoi, cu un cutit bine
ascutit, facem incizii adanci in carne, in care vom introduce usturoiul si
condimentele. Un alt motiv este ca, pulpa fiind intreaga, are nevoie sa se
patrunda bine la cuptor.Curatam usturoiul si il taiem bucatele mici cu care vom impana pulpa de miel. Introducem usturoiul in fiecare incizie
facuta cu cutitul, pe ambele parti. Adaugam si condimentele preferate: cimbru, nucsoara, sare si piper.
Asezam pulpa de miel in tava si turnam paharul de vin alb peste carne.
Acesta va fragezi friptura de miel si va indeparta eventualul miros neplacut.Adaugam si apa, astfel incat carnea sa fie pe jumatate in lichid. Astfel, nu se
va lipi de tava si se va face inabusit in cuptor. Daca este nevoie, mai adaugam
apa pe masura ce se evapora in cuptor.
Dam tava cu friptura la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste si
furculita intra cu usurinta, iar sosul scade. Aromele din bucatarie vor fi
foarte apetisante.Intre timp, pregatim mujdeiul de usturoi verde. Spalam si curatam
usturoiul. Vom folosi partea alba si jumatate din partea verde a acestuia.
Dam usturoiul prin tocatorul de usturoi, adaugam sare dupa gust si apa.
Mujdeiul este gata. Primavara, usturoiul verde este cel mai potrivit.Am scos si pulpa de miel din cuptor. Arata foarte bine, rumenita si este
delicioasa! O asezam pe un platou si o aducem pe masa de Paste. Optional,
putem indeparta usturoiul alb de pe friptura. Oricum, dupa ce a stat in cuptor
nu mai este iute si a ramas doar aroma.Taiem cate o portie pentru fiecare si adaugam usturoiul verde deasupra.
Friptura este frageda si gustoasa.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum