ÎNLOCUITORI
Pagina 1 din 1
ÎNLOCUITORI
LAPTE EVAPORAT
Un alt ingredient imposibil de gasit la noi in tara este laptele evaporat. Iata cum il poti face acasa:
Ingrediente:
100 gr. lapte praf,
350 ml apa calduta,
30 gr. linguri unt (la temp. camerei)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca intr-una pe foc,
pana cand laptele obtinut aproape da in clocot. Se scoate de pe foc si
se bate bine (eu torn laptele in blender si amestec pentru cateva
secunde). Se toarna intr-un castron si se lasa la racit. Se pastreaza la
frigider pentru maxim 2 zile sau se foloseste imediat in reteta
preferata. Din cantitatile de mai sus se obtin 350 ml lapte evaporat,
sau echivalentul unei conserve (" 1 can of 12 fluid oz") asa cum
gasesti scris prin majoritatea retetelor.
Re: ÎNLOCUITORI
LAPTE DULCE CONDENSAT
Multe retete din diverse bucatarii internationale cer lapte dulce
condensat, insa la noi in tara nu am vazut sa mai existe de foooooarte
multi ani. Pe vremuri se gasea in "shop" in conserve, iar noi, copii
fiind, il consumam asa, din conserva, in loc de desert... Ha ha ha ha.
Privind la partea serioasa a lucrurilor insa, am observat ca multe
gospodine renunta sa incerce diverse retete din cauza acestui ingredient
care nu se mai gaseste la noi, desi nu inteleg de ce nu-l mai produce
sau importa nimeni...
Ei, acum nu mai este cazul sa renunti la o reteta pentru ca nu ai lapte
dulce condensat. Iata cum il poti obtine acasa, in cateva minute, chiar
in bucataria ta:
Ingrediente:
100 -110 gr lapte pudra instant,
135 gr zahar tos,
80 ml. apa fiarta,
40 gr. unt (temp. camerei)
Mod de preparare:
1. Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca pana laptele devine cremos.
2. Se pastreaza la frigider sau se foloseste imediat in reteta
preferata. Din cantitatile de mai sus se obtin 400 ml, sau echivalentul
unei conserve (" 1 can") asa cum gasesti scris prin majoritatea
retetelor.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum