Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

OMLETĂ NEMȚEASCĂ

In jos

OMLETĂ NEMȚEASCĂ Empty OMLETĂ NEMȚEASCĂ

Mesaj  Bianca Sam 09 Oct 2010, 12:38

Omleta nemteasca


Ca sa fiu sincer nu stiu cum a aparut aceasta reteta, in familie. Cand erau copii mici faceam frecvent omleta cu te miri ce ingrediente in compozitie. Omleta indiferent ce avea in compozitie in afara de oua, era micul dejun preferat al tuturor membrilor familiei, in special in diminetile de duminica, cand de regula era prezent pe baricadele bucatariei tot familionul.Probabil stiind ca nemtii folosesc des cartofi, in bucataria lor, a aparut si numele retetei.Se incinge ulei de floarea soarelui intr-o tigaie teflonata, ca sa nu se prinda ingredientele de fundul tigaii. Se prejeste in ulei o ceapa alba, taiata solzi si un cartof rosu, dat pe razatoare. Se rumeneste pe ambele parti.Poti pune si ciuperci albe, proaspete, taiate feliute. Daca folosesti ciuperci, le calesti mai intai impreuna cu ceapa si apoi adaugi cartoful.Tai marunt un carnat afumat sau o bucata de salam sau parizer sau o bucata de costita afumata. Le prajesti impreuna cu cartoful. Poti sa pui carnat si/sau carne afumata, de la borcan.OMLETĂ NEMȚEASCĂ Omleta-nemteascaSe bat bine, cu furculita, 2-3 oua de gaina, cumparate de la tarani, din piata. Se amesteca in oua branza sarata, data pe razatoare si branza dulce, maruntita. Se pune in oul batut marar verde taiat fin.OMLETĂ NEMȚEASCĂ Omleta-nemteasca-1Poti sa pui cascaval ras in loc de branza. Oul batut se pune peste ingredientele prajite anterior. Se prajeste omleta pe ambele parti, intorcand-o o singura data, cu maiestrie si insistenta. Incearca in continuare, daca nu vei reusi din prima.       Nu este nicio rusine.Secret ! Ca sa intorci omleta foloseste un capac de inox, mare cat tigaia. Fii insa atent. Daca ai pus ceva mai mult ulei, cand sprijoni omleta pe capac si apoi o reasezi in tigaie, sa nu iti cada pe maini sau pe picioare. Glumeam, ca doar nu o sa torni ulei cu polonicul, doar ungi tigaia, cat sa nu se prinda ingredientele de fundul tigaii. Sau poate, chiar nu glumeam.   Nu incerca sa arunci in aer si sa prinzi omleta, pe partea cealalta, in tigaie (ca la clatite). Vei da gres sau mai stii ?   OMLETĂ NEMȚEASCĂ Omleta-nemteasca-2Omleta se serveste fierbinte cu rosii galbene sau rosii de care ai. Merge de minune, iarna, cu muraturi taranesti si mamaliga rece.
reteta de pe net
Bianca
Bianca
 
 


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum