Fasole cu Orez si Ciuperci
Pagina 1 din 1
Fasole cu Orez si Ciuperci
Timp de preparare: 1 ora; fiert fasolea: aprox.2 ore.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: oala sub presiune, spumiera
Ingrediente: 400 g fasole uscata, 250 g mazare congelata, 200 g ciuperci, 200 g orez cu bobul lung, 1 ardei verde, 1 ceapa mare, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita de maghiran, 1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de sare.
Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva ... Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.
...asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.
Le puneti pe toate in putin ulei incins.
Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul, maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele. Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.
Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.
Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.
Pofta Mare!
sursa
pofta-mare.ro
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: oala sub presiune, spumiera
Ingrediente: 400 g fasole uscata, 250 g mazare congelata, 200 g ciuperci, 200 g orez cu bobul lung, 1 ardei verde, 1 ceapa mare, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita de maghiran, 1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de sare.
Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva ... Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.
...asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.
Le puneti pe toate in putin ulei incins.
Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul, maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele. Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.
Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.
Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.
Pofta Mare!
sursa
pofta-mare.ro
Subiecte similare
» SARMALE DE POST CU OREZ ȘI CIUPERCI
» SARMALE DE POST CU OREZ SI CIUPERCI
» Salată cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci
» Salată cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci
» Peste cu Orez
» SARMALE DE POST CU OREZ SI CIUPERCI
» Salată cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci
» Salată cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci
» Peste cu Orez
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum