Pască
Pagina 1 din 1
Pască
Pască
Ingrediente:
umplutura: 750 g branza de vaci proaspata, 5 oua , 10 linguri zahar tos,
3 linguri lapte praf, 1/4 kg smantana 2 linguri faina, 1/4 stafide, 100
g unt topit, coaja rasa de la o lamaie, 2 pachete zahar vanilat, esenta
de vanilie, esenta de rom
aluat : 3 galbenusuri, 250 g zahar, 0.500 kg faina, 50 ml ulei + 25 g
unt topit, 1 plic zahar vanilat, drojdie proaspata cat o nuca (sau un
pachetel mic de drojdie uscata), cateva picaturi esenta de rom, coaja
rasa de la o lamaie, 250 ml lapte
Aluatul se prepara astfel: Se amesteca bine galbenusurile cu uleiul si
untul pana rezulta o compozitie ca o maioneza. Apoi se adauga, pe rand,
zaharul, zaharul vanilat, romul, coaja rasa de lamaie, amestecand
continuu. In fine, adaugi drojdia amestecata cu jumatate din lapte care
trebuie sa fie caldut.
Se amesteca pana se omogenizeze. Apoi se adauga faina bine cernuta. Adaugi si restul de lapte, amestecand continuu.
Se framanta cateva minute si se lasa la dospit o ora.
Umplutura: Branza de vaci se sfarama cu furculita. Se adauga un praf de
sare, galbenusurile de ou, zaharul, laptele praf, faina, smantana,
stafidele, mirodeniile si untul topit. Se amesteca toate ingredintele
pana se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile batute spuma.
Se tapeteaza bine o forma sau o cratita hartie de copt unsa bine cu unt
si presarata cu faina. Aluatul de cozonac se imparte in doua. O parte se
intinde ca o foaie si se pune pe fundul tavii. Se adauga compozitia.
Apoi se pune deasupra cealalta foaie de aluat.
Se coace la foc potrivit.
Ultima editare efectuata de catre AgendaCulinara in Sam 04 Mai 2013, 07:30, editata de 1 ori
Pască cu Brânză
Pască cu Brânză
Timp de preparare: pregatire: 45 minute, la dospit: 1 ora si jumatate, la cuptor: 1 ora.
Ingrediente: 700 g faina, 25 g drojdie, 5 oua, 600 g branza (dulce
sau telemea, dupa preferinte), 6-7 linguri de zahar, 1/2 lingurita de
sare.
Preparare:
Faceti un aluat din faina, 1 ou, 25 g
drojdie, sare, 2 linguri de zahar si apa si il framantati cam 15-20
minute, dupa care il lasati la dospit aproximativ 1 ora si jumatate
sau pana cand creste si devine pufos.
Intre timp pregatiti o compozitie din branza, 4 oua, 4-5 linguri de zahar, un
praf de sare si o amestecai bine cu o furculita.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in trei: din doua parti intindeti cate o
foaie de 2 cm grosime, pe prima o asezati in tava de cuptor unsa cu
ulei. Peste aceasta foaie de aluat puneti jumatate din compozitia de
branza si o acoperiti cu cealalta foaie de aluat.
Cu cea de a treia parte de aluat, rulati trei bucati pe care sa le
impletiti pentru a da forma crucii de pe pasca.Opriti putin aluat
pentru cateva mingiute cu care sa ornati marginile.
Lasati pasca la crescut in tava inca aproximativ jumatate de ora...
... dupa care puneti restul de compozitie cu branza pe pasca... ...iar in final ungeti pasca cu putina apa cu zahar si ou.
Dati pasca la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 1 ora.
Este o reteta traditionala de Paste care in unele zone se serveste in loc de paine, iar in altele ca desert.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum