Chec ca-n Banat
Pagina 1 din 1
Chec ca-n Banat
Chec ca-n Banat
INGREDIENTE:
* 1 kg faina * 8 oua * 1 paharel mic de rom *
praf de copt * 1 ceasca mare zahar(300g) * 50 g mieji de nuca
macinati * 1 si 1/2 pachet unt * 100 g stafide * coaja de la
1 lamaie * zahar vanilat
MOD DE PREPAPARE :
*
Untul, impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar si cele 8 galbenusuri de
ou * Praful de copt se dizolva in rom * Se adauga coaja de
lamaie, zahar vanilat, romul cu praf de copt, nuca, stafide, si se
amesteca bine * Albusurile se bat spuma deasa cu restul de zahar
* Se amesteca toate si, incet, incet, se adauga faina, cate un pic *
Tavile se tapeteaza cu hartie unsa cu unt si se umplu cu aluat *
Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput si molcomit apoi; cand s-a
rumenit si a prins coaja, e gata checul.
INGREDIENTE:
* 1 kg faina * 8 oua * 1 paharel mic de rom *
praf de copt * 1 ceasca mare zahar(300g) * 50 g mieji de nuca
macinati * 1 si 1/2 pachet unt * 100 g stafide * coaja de la
1 lamaie * zahar vanilat
MOD DE PREPAPARE :
*
Untul, impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar si cele 8 galbenusuri de
ou * Praful de copt se dizolva in rom * Se adauga coaja de
lamaie, zahar vanilat, romul cu praf de copt, nuca, stafide, si se
amesteca bine * Albusurile se bat spuma deasa cu restul de zahar
* Se amesteca toate si, incet, incet, se adauga faina, cate un pic *
Tavile se tapeteaza cu hartie unsa cu unt si se umplu cu aluat *
Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput si molcomit apoi; cand s-a
rumenit si a prins coaja, e gata checul.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum