Bulz moldovenesc
Pagina 1 din 1
Bulz moldovenesc
Bulz moldovenesc
BULZ
Specific -- Moldova
• 1 litru apa
• 500 g malai
• 500 g brânza de burduf
• 50 g unt
• 500 ml lapte batut
MOD DE PREPARARE
• Se face o mamaliga tare
•
Mamaliga fierbinte se intinde un pic de un fund de lemn , se unge cu
unt si se umple cu branza de burduf ,obtinandu-se niste galuste care sa
nu depaseasca 500gr, cu tot cu cele 150 gr de branza de burduf din bulz.
• Se da un pic la cuptor inchins in prealabil
• Se lasa pana se rumenesc
Se serveste cu un pahar de rachiu de mere sau un vin alb sec.
BULZ
Specific -- Moldova
• 1 litru apa
• 500 g malai
• 500 g brânza de burduf
• 50 g unt
• 500 ml lapte batut
MOD DE PREPARARE
• Se face o mamaliga tare
•
Mamaliga fierbinte se intinde un pic de un fund de lemn , se unge cu
unt si se umple cu branza de burduf ,obtinandu-se niste galuste care sa
nu depaseasca 500gr, cu tot cu cele 150 gr de branza de burduf din bulz.
• Se da un pic la cuptor inchins in prealabil
• Se lasa pana se rumenesc
Se serveste cu un pahar de rachiu de mere sau un vin alb sec.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum