Plachie Bucovineană
Pagina 1 din 1
Plachie Bucovineană
Plachie Bucovineană
Ingrediente :
2kg peste
1 kg rosi rascoapte
1 castron de ciuperci
1 ceasca cu smantana
Patrunjel, cimbru
100gr unt
1 kg de ceapa
2-3 ardei grasi
5-6 catei de usturoi
Sare, piper ,boia
1 pahar de vin dulce
100gr ulei
Mod de preparare :
Se curata pestele, se taie in bucati nu prea groase, se da cu care si
piper , se trece prin faina dupa care se rumeneste bine in ulei is unt
incins
Ceapa se curate si se taie pestisori, ardeii se taie patratele si ciupercile feliute
Se incinge ulei si unt si se pune ceapa si ardeii si calit
Apoi separate se pun la calit ciupercile
Rosiile se taie felii iar usturoiul se piseaza foarte bine pana se transforma intr-o pasta
Ciupercile se sting cu vin
Incontinuare se aseaza pestele pe un pat de legume calite, se acopera cu
ciuperci, sos de vin, felii de rosii si se da la cuptor la foc potrivit
Se toaca verdeata ,se freaca cu usturoi, boia ,cimbru si smantana
Dupa 10 minute, pestele se scalda in sosul de smantana si verdeata si se lasa in cuptor inca 10 minute.
Se serveste cu Feteasca Alba sau vin de Odobesti
Ingrediente :
2kg peste
1 kg rosi rascoapte
1 castron de ciuperci
1 ceasca cu smantana
Patrunjel, cimbru
100gr unt
1 kg de ceapa
2-3 ardei grasi
5-6 catei de usturoi
Sare, piper ,boia
1 pahar de vin dulce
100gr ulei
Mod de preparare :
Se curata pestele, se taie in bucati nu prea groase, se da cu care si
piper , se trece prin faina dupa care se rumeneste bine in ulei is unt
incins
Ceapa se curate si se taie pestisori, ardeii se taie patratele si ciupercile feliute
Se incinge ulei si unt si se pune ceapa si ardeii si calit
Apoi separate se pun la calit ciupercile
Rosiile se taie felii iar usturoiul se piseaza foarte bine pana se transforma intr-o pasta
Ciupercile se sting cu vin
Incontinuare se aseaza pestele pe un pat de legume calite, se acopera cu
ciuperci, sos de vin, felii de rosii si se da la cuptor la foc potrivit
Se toaca verdeata ,se freaca cu usturoi, boia ,cimbru si smantana
Dupa 10 minute, pestele se scalda in sosul de smantana si verdeata si se lasa in cuptor inca 10 minute.
Se serveste cu Feteasca Alba sau vin de Odobesti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum