Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Plachie de Peşte la Cuptor

In jos

Plachie de Peşte la Cuptor Empty Plachie de Peşte la Cuptor

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 18:09



Plachie de Peşte la Cuptor

Timp de preparare:
40 minute

Ingrediente: 1 peste de marime medie (pentru plachie este de preferat un peste de apa dulce, cum ar fi crapul, platica, bibanul sau carasul), 6 cepe mijlocii, 6 rosii, 500 ml suc de rosii, 2 linguri ulei, 1 capatana de usturoi, sare, piper, cimbru, foi de dafin.

Ustensile de Bucatarie: cutit pentru curatat pestele, tava de cuptor

Electricasnice: aragaz si cuptor de aragaz

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_ingrediente

Pestele trebuie sa fie curatat si cu maruntaiele scoase, apoi presarat cu putina sare pe exterior si pe interior. Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa foarte putin, atat cat sa devina translucida. Intindem ceapa uniform in tava de cuptor in care vom face plachia de peste.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_ceapa

Asezam pestele deasupra peste ceapa.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_tava_ceapa

Cu un cutit de bucatarie bun, taiem rosiile felii si le asezam in jurul pestelui, in tava de cuptor. Daca preferati, puteti curata rosiile de coaja, oparindu-le cateva minute in apa clocotita.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_rosii

Adaugam condimetele pentru plachia de peste: cate 1 lingurita de sare, piper, cimbru si foi de dafin. Avem grija sa le presaram uniform peste toata compozitia din tava.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_condimente

La final, presaram usturoiul tocat bucatele peste peste, in tava. Usturoiul da un gust foarte bun acestui fel de mancare.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_usturoi

Pentru ca pestele sa nu se lipeasca de tava, turnam sucul de rosii peste toata compozitia de plachie.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_suc_rosii

Dam plachia de peste la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand pestele este rumenit si bine facut, iar sosul scade suficient. Din cand in cand, turnam sos peste peste, astfel incat acesta sa patrunda uniform.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_cuptor

Cand este gata, scoatem pestele, cu grija sa nu se rupa, pe un platou suficient de mare si il garnisim cu rosiile si ceapa din plachie, turnand si sosul ramas peste peste. Plachia de crap sau caras este o reteta bine cunoscuta de pescarii amatori si profesionisti, si intr-adevar foarte gustoasa.

Plachie de Peşte la Cuptor Plachie_peste_platou

Plachie de Peşte la Cuptor Poftamarero

AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum