Tochitură Moldovenească
Pagina 1 din 1
Tochitură Moldovenească
Tochitură Moldovenească
• 500gr carne de porc ( pulpa )
• 3-4 linguri de untura
• 10 catei de usturoi
• 250gr ficat de porc
• 300gr telemea de oi
• 250gr carnati afumati
• 1-2 rinichi de porc
• Sare si piper
• 5 oua
• Se curata bine rinichii
• Se taie toata carnea in bucati
• Se incinge untura si se pune carnea la prajit
•Se fac 5 ochiuri romanesti ( nota : se sparg ouale intregi in apa
fierbine cu putin otet si se tin cateva minute , in functie de
preferinta )
• Se rade branza
• Cand s-a rumenit carnea se adauga usturoiul si se mai tine un pic pe foc
• Se sareaza si se pipereaza dupa gust
• Se aseaza cate un ou pe farfurie ,peste carne si se presara branza rasa
• Se serveste cu mamaliga ,ardei iute murat si vin rosu - Feteasca Neagra
• 500gr carne de porc ( pulpa )
• 3-4 linguri de untura
• 10 catei de usturoi
• 250gr ficat de porc
• 300gr telemea de oi
• 250gr carnati afumati
• 1-2 rinichi de porc
• Sare si piper
• 5 oua
• Se curata bine rinichii
• Se taie toata carnea in bucati
• Se incinge untura si se pune carnea la prajit
•Se fac 5 ochiuri romanesti ( nota : se sparg ouale intregi in apa
fierbine cu putin otet si se tin cateva minute , in functie de
preferinta )
• Se rade branza
• Cand s-a rumenit carnea se adauga usturoiul si se mai tine un pic pe foc
• Se sareaza si se pipereaza dupa gust
• Se aseaza cate un ou pe farfurie ,peste carne si se presara branza rasa
• Se serveste cu mamaliga ,ardei iute murat si vin rosu - Feteasca Neagra
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum