Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Lasagna

In jos

Lasagna Empty Lasagna

Mesaj  AgendaCulinara Lun 11 Apr 2022, 20:36

Lasagna Lasagna-bolognese




Lasagna este una din cele mai iubite feluri de mâncare, e absolut delicioasă și  se poate face într-o multitudine de variante. Lasagna este constituită din mai multe straturi și cea mai cunoscută variantă de lasagna este cea cu carne tocată, varianta care conține un strat de paste, unul de sos bechamel, unul de carne tocată și unul de parmezan. Varianta pe care am pregătit-o astăzi este foarte apropiată de lasagna bolognese doar că eu nu am pus nici morcov, nici țelină și nici pancetta, așa că am numit-o simplu lasagna.
Oricum a fost delicioasă și le-a plăcut foarte mult și copiilor!



Ingrediente:


400 gr foi lasagna (eu am folosit Panzani) 
200 gr parmezan

pentru umplutură de carne

500 gr carne tocată
2 cepe
200 ml vin roșu
400 gr roșii cuburi
sare, piper
oregano 

pentru sosul bechamel

100 gr unt
2 linguri făină
500 ml lapte
sare, piper
nucșoară după gust



Mod de preparare:


Tocăm mărunt ceapa și o călim în puțin ulei doar cât să devină translucidă.




Lasagna DSC_0225





Adăugăm carnea tocată și amestecăm din când în când. În momentul în care compoziția devine uscată adăugăm vinul și lăsăm pe foc până când carnea este bine gătită.








Lasagna DSC_0227





Adăugăm roșiile cuburi, sarea, piperul și  oregano și dăm în câteva clocote până ce roșiile sunt bine fierte.





Lasagna DSC_0231





Pregătim sosul bechamel. Într-o crăticioară topim untul.





Lasagna DSC_0235





Adăugăm făina in untul fierbinte.





Lasagna DSC_0236





Dăm deoparte de pe aragaz și amestecăm până la omogenizare.





Lasagna DSC_0237





Adăugăm laptele puțin câte puțin și dăm într-un clocot atât cât să se îngroașe ușor. Adăugăm nucșoară, sarea și piperul. Cantitatea de lapte poate varia în funcție de cât de gros vă doriți să fie sosul.





Lasagna DSC_0238





Punem în tavă un strat de foi. Eu am folosit de la Panzani și nu le-am fiert în prealabil. 





Lasagna DSC_0241





Turnăm deasupra câteva linguri de sos bechamel. Eu am pus sosul fierbinte.





Lasagna Sos-bechamel





Peste sosul bechamel punem un strat de carne tocată.





Lasagna Sos-bolognese





Peste carne vom rade parmezan.





Lasagna DSC_0245






Punem din nou un rând de foi.





Lasagna DSC_0246





Și repetăm, până terminăm. Mie la final mi-au ieșit 5 rânduri de foi (15 bucăți în total) Peste ultima foaie turnăm sos bechamel din belșug și radem parmezan.





Lasagna DSC_0249





Dăm la cuptor la 200 grade pentru circa 30-40 minute.





Lasagna Lasagna





Poftă bună!











AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum