Lasagna
Pagina 1 din 1
Lasagna
Lasagna este una din cele mai iubite feluri de mâncare, e absolut delicioasă și se poate face într-o multitudine de variante. Lasagna este constituită din mai multe straturi și cea mai cunoscută variantă de lasagna este cea cu carne tocată, varianta care conține un strat de paste, unul de sos bechamel, unul de carne tocată și unul de parmezan. Varianta pe care am pregătit-o astăzi este foarte apropiată de lasagna bolognese doar că eu nu am pus nici morcov, nici țelină și nici pancetta, așa că am numit-o simplu lasagna.
Oricum a fost delicioasă și le-a plăcut foarte mult și copiilor!
Ingrediente:
400 gr foi lasagna (eu am folosit Panzani)
200 gr parmezan
pentru umplutură de carne
500 gr carne tocată
2 cepe
200 ml vin roșu
400 gr roșii cuburi
sare, piper
oregano
pentru sosul bechamel
100 gr unt
2 linguri făină
500 ml lapte
sare, piper
nucșoară după gust
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa și o călim în puțin ulei doar cât să devină translucidă.
Adăugăm carnea tocată și amestecăm din când în când. În momentul în care compoziția devine uscată adăugăm vinul și lăsăm pe foc până când carnea este bine gătită.
Adăugăm roșiile cuburi, sarea, piperul și oregano și dăm în câteva clocote până ce roșiile sunt bine fierte.
Pregătim sosul bechamel. Într-o crăticioară topim untul.
Adăugăm făina in untul fierbinte.
Dăm deoparte de pe aragaz și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm laptele puțin câte puțin și dăm într-un clocot atât cât să se îngroașe ușor. Adăugăm nucșoară, sarea și piperul. Cantitatea de lapte poate varia în funcție de cât de gros vă doriți să fie sosul.
Punem în tavă un strat de foi. Eu am folosit de la Panzani și nu le-am fiert în prealabil.
Turnăm deasupra câteva linguri de sos bechamel. Eu am pus sosul fierbinte.
Peste sosul bechamel punem un strat de carne tocată.
Peste carne vom rade parmezan.
Punem din nou un rând de foi.
Și repetăm, până terminăm. Mie la final mi-au ieșit 5 rânduri de foi (15 bucăți în total) Peste ultima foaie turnăm sos bechamel din belșug și radem parmezan.
Dăm la cuptor la 200 grade pentru circa 30-40 minute.
Poftă bună!
Oricum a fost delicioasă și le-a plăcut foarte mult și copiilor!
Ingrediente:
400 gr foi lasagna (eu am folosit Panzani)
200 gr parmezan
pentru umplutură de carne
500 gr carne tocată
2 cepe
200 ml vin roșu
400 gr roșii cuburi
sare, piper
oregano
pentru sosul bechamel
100 gr unt
2 linguri făină
500 ml lapte
sare, piper
nucșoară după gust
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa și o călim în puțin ulei doar cât să devină translucidă.
Adăugăm carnea tocată și amestecăm din când în când. În momentul în care compoziția devine uscată adăugăm vinul și lăsăm pe foc până când carnea este bine gătită.
Adăugăm roșiile cuburi, sarea, piperul și oregano și dăm în câteva clocote până ce roșiile sunt bine fierte.
Pregătim sosul bechamel. Într-o crăticioară topim untul.
Adăugăm făina in untul fierbinte.
Dăm deoparte de pe aragaz și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm laptele puțin câte puțin și dăm într-un clocot atât cât să se îngroașe ușor. Adăugăm nucșoară, sarea și piperul. Cantitatea de lapte poate varia în funcție de cât de gros vă doriți să fie sosul.
Punem în tavă un strat de foi. Eu am folosit de la Panzani și nu le-am fiert în prealabil.
Turnăm deasupra câteva linguri de sos bechamel. Eu am pus sosul fierbinte.
Peste sosul bechamel punem un strat de carne tocată.
Peste carne vom rade parmezan.
Punem din nou un rând de foi.
Și repetăm, până terminăm. Mie la final mi-au ieșit 5 rânduri de foi (15 bucăți în total) Peste ultima foaie turnăm sos bechamel din belșug și radem parmezan.
Dăm la cuptor la 200 grade pentru circa 30-40 minute.
Poftă bună!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|