Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Lasagna la Cuptor

In jos

Lasagna la Cuptor Empty Lasagna la Cuptor

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 19:55

Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:200 g aluat in foi subtiri, special pentru lasagna sau aluat de taitei preparat in casa, 3 linguri de ulei de masline, 30 g unt sau margarina, 200 g carne tocata de vita, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 1/2 lingurita de oregano, 1/2 lingurita de maghiran, 1 foaie de dafin maruntita, 1/2 lingurita de busuioc, 250 ml de suc de rosii, 300 g cascaval, 200 ml smantana
Electrocasnice: aragaz, cuptor, robot de bucatarie pentru tocat carnea.
Ustensile de Bucatarie: tava de cuptor, spumiera
Daca va place mancarea italieneasca si doriti sa incercati o reteta clasica in propria bucatarie, va propunem una dintre cele mai delicioase retete italienesti: lasagna la cuptor. Exista mai multe variante ale celebrei retete de lasagna, in diverse regiuni ale Italiei, in functie de ingredientele folosite. In cele ce urmeaza, gasiti o reteta ce se poate prepara cu ingrediente obisnuite, care se gasesc si la noi. Sa incepem!
Mai intai tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim 4-5 minute in uleiul de masline incins, pana cand ceapa devine translucida. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_ceapa
Separat, tocam carnea de vita la tocator sau la robotul de bucatarie si o adaugam peste ceapa si usturoi, in uleiul incins. Adaugam condimentele: sarea, piperul, oregano, maghiranul si foaia de dafin maruntita, si amestecam bine. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_carne_tocata_condimente
Lasam carnea sa se prajeasca putin si adaugam 150 ml din sucul de rosii, apoi jumatate (100 ml) din smantana. Amestecam compozitia si o lasam pe aragaz, la scazut. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_compozitie_tigaie


Intre timp, putem incepe prepararea sosului de lasagna. Intr-un castron, amestecam restul de sos de rosii, restul de smantana si jumatate din cascaval, dat pe razatoare. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_sos
Pregatim tava de cuptor si o ungem cu unt sau margarina. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_tava_unt
Asezam o foaie de aluat, pe care o ungem, de asemenea, cu unt, pentru a o fragezi. In comert se gasesc foi speciale pentru lasagna, nu trebuie decat sa cautati la raionul specializat in supermarketul unde va faceti cumparaturile. In lipsa acestora, folositi aluat de taitei sau chiar aluat de placinta, intins bine in foi subtiri. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_foi_aluat


Peste foaia de placinta punem compozitia de carne tocata, dupa ce o lasam putin sa se raceasca si, daca este necesar, o scurgem de ulei. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_compozitie_carne_tava
O parte din cascavalul ramas va fi taiat bucati ceva mai mari si va fi asezat peste carne. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_cascaval
Acoperim compozitia cu inca o foaie de aluat de lasagna. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_tava


La urma, adaugam sosul de lasagna pe care l-am pregatit din sucul de rosii, smantana si cascaval ras. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_sos_tava
Mai adaugam restul de cascaval ras si dam lasagna la cuptor. Pana se face lasagna, ne interesam de originile acestei retete si aflam ca denumirea acestui fel de mancare de origine italiana vine, de fapt, din greceste si se referea la vasul de gatit. Romanii au preluat termenul, iar in latina "lasanum" avea tot sensul de vas de gatit. Italienii de astazi folosesc termenul la plural - "lasagne", referindu-se atat la vas, cat si la mancarea propriu-zisa. Denumirea internationala consacrata a retetei este, insa "lasagna". Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_cascaval_ras
Pe masura ce lasagna se rumeneste la cuptor, cascavalul se va topi, iar aroma din bucatarie va fi plina de savoare. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_la_cuptor


Cand lasagna este gata rumenita, adaugam busuiocul, ce va spori aroma acestui fel de mancare delicios. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_busuioc
Taiem lasagna bucati potrivite si o servim calda, pe un platou sau o farfurie termorezistenta. "Lasagna al forno", denumirea pe care o veti gasi in unele restaurante, inseamna "lasagna la cuptor" si se serveste direct in vasul in care a fost tinuta in cuptor. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_farfurie
Orice varianta de prezentare veti alege, sunt sigura ca veti savura cu mare placere aromele pline si imbietoare ale acestei retete de lasagna. Lasagna la Cuptor Reteta_lasagna_gata

sursa pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum