Mancarica de fasole verde
Pagina 1 din 1
Mancarica de fasole verde
Mancarica de fasole verde
reteta de pe net
Fasolea verde se curata de capetele ascutite, se spala in cateva ape reci si se lasa la scurs intr-o sita. Se toaca niste ceapa alba, lunguiata (este mai dulce), uscata, in rondele. Se taie cateva feliute din ardei gras, rosu si verde. Se curata vreo 5-6 catei de usturoi. Se spala o legatura de patrunjel verde si o legatura de marar verde, apoi se toaca marunt.Se caleste in ulei de floarea soarelui, ceapa si ardeiul gras. Se pune fasolea intreaga sau taiata in lungul pastaii (daca este prea lata si/ sau, are chiar cateva boabe maricele), in cratita, peste ceapa calita, care a devenit usor aurie si sticloasa.Se adauga sare grunjoasa si se amesteca fasolea, in cratita, cu o lingura de lemn, pana fasolea isi lasa apa. Se acopera cratita cu capacul si se lasa la foc mic, sa fiarba fasolea. Se amesteca din cand in cand, cu lingura de lemn. Daca vreti sa iasa o fasole pe cinste, nu adaugati apa. Are fasolea verde destula apa, in ea. Este nevoie numai de rabdare , sa lasi fasolea la foc mic, sa se faca in legea ei. Cand fasolea s-a muiat, se adauga rosii decojite, taiate feliute si cateii de usturoi. Daca mai gasiti prin camara, adaugati si niste suc de rosii, din cel facut asta toamna. Cand fasolea este aproape fiarta (pastaia sta sa se rupa, la simpla atingere, cu lingura, dar fara sa se rupa), adaugati patrunjelul si mararul verde. Opriti focul si lasati 10 minute, mancarica de fasole, sa se odihneasca, cu capacul pus pe cratita. Este timpul, cand verdeturile transmit mirosul lor de proaspat, in fasolea fiarta. Mancarica de fasole verde este o garnitura deosebita pentru friptura de porc la tava sau pentru carnati de porc, proaspeti, facuti la tigaie sau la gratar. Garnitura de fasole verde merge si la o friptura de vitel, inabusita in vin alb.
reteta de pe net
Fasolea verde se curata de capetele ascutite, se spala in cateva ape reci si se lasa la scurs intr-o sita. Se toaca niste ceapa alba, lunguiata (este mai dulce), uscata, in rondele. Se taie cateva feliute din ardei gras, rosu si verde. Se curata vreo 5-6 catei de usturoi. Se spala o legatura de patrunjel verde si o legatura de marar verde, apoi se toaca marunt.Se caleste in ulei de floarea soarelui, ceapa si ardeiul gras. Se pune fasolea intreaga sau taiata in lungul pastaii (daca este prea lata si/ sau, are chiar cateva boabe maricele), in cratita, peste ceapa calita, care a devenit usor aurie si sticloasa.Se adauga sare grunjoasa si se amesteca fasolea, in cratita, cu o lingura de lemn, pana fasolea isi lasa apa. Se acopera cratita cu capacul si se lasa la foc mic, sa fiarba fasolea. Se amesteca din cand in cand, cu lingura de lemn. Daca vreti sa iasa o fasole pe cinste, nu adaugati apa. Are fasolea verde destula apa, in ea. Este nevoie numai de rabdare , sa lasi fasolea la foc mic, sa se faca in legea ei. Cand fasolea s-a muiat, se adauga rosii decojite, taiate feliute si cateii de usturoi. Daca mai gasiti prin camara, adaugati si niste suc de rosii, din cel facut asta toamna. Cand fasolea este aproape fiarta (pastaia sta sa se rupa, la simpla atingere, cu lingura, dar fara sa se rupa), adaugati patrunjelul si mararul verde. Opriti focul si lasati 10 minute, mancarica de fasole, sa se odihneasca, cu capacul pus pe cratita. Este timpul, cand verdeturile transmit mirosul lor de proaspat, in fasolea fiarta. Mancarica de fasole verde este o garnitura deosebita pentru friptura de porc la tava sau pentru carnati de porc, proaspeti, facuti la tigaie sau la gratar. Garnitura de fasole verde merge si la o friptura de vitel, inabusita in vin alb.
Bianca-
Subiecte similare
» Fasole verde cu smântâna
» Salată de fasole verde
» Fasole Verde Păstăi
» Salata de fasole verde
» Salată de fasole verde cu mozzarella
» Salată de fasole verde
» Fasole Verde Păstăi
» Salata de fasole verde
» Salată de fasole verde cu mozzarella
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum