Salata de sfeclă rosie
Pagina 1 din 1
Salata de sfeclă rosie
Salata de sfeclă rosie
Luati-va inima in dinti si purcedeti la aprinderea cuptorului de la aragaz, dar nu inainte de a curata de frunze si radacini, sfecla rosie pe care ati cumparat-o din piata. Nu curatati sfecla de coaja, doar spalati-o bine, de pamant, sub cateva jeturi de apa rece.Puneti sfecla intr-o tava emailata si acoperiti-o cu o folie de staniol. Introduceti tava in cuptor si potriviti focul, la mediu. Nu trebuie sa auziti “sfaraind” sfecla, in tava, daca va faceti curaj sa verificati, ce se intampla sub staniol, dupa vreo 2o de minute, de cand ati bagat tava la cuptor. Folositi pentru coacerea sfeclei acelasi vas, mereu. Se va inrosi si in timp nu veti mai putea sa-i dati fatuiala, indiferent ce pasta de curatat veti utiliza.
Cam in 40 de minute, sfecla este coapta. Scoateti tava din cuptor, folosind niste manusi de bucatarie sau o carpa mai groasa. Lasati sfecla sa se raceasca 10 minute, undeva intr-un loc mai racoros . Curatati sfecla de coaja si acoperiti-o pentru 10 minute cu o carpa curata (nu neaparat alba, ca tot se va inrosi), pentru a se potoli definitiv, coacerea.
Dati sfecla rosie pe razatoarea mare.Faceti un dressing din zeama de lamaie sau otet de mere si miere sau otet balsamic si ulei de masline, sare grunjoasa. Amestecati ingredientele prin batere cu o furculita sau prin scuturare, intr-un borcan cu capac.Curatati o radacina de hrean si radeti-o pe razatoarea mica.Puneti hreanul si dressing-ul peste sfecla rosie. Presarati putin zahar tos peste sfecla. Amestecati sfecla cu hreanul, zaharul si dressing-ul.
Serviti salata de sfecla rosie cu o bucata de paine prajita.
reteta de pe net
Bianca-
Subiecte similare
» Salată de sfeclă
» Salata cu pui
» Salata de varza rosie
» Salată de varză roşie
» Salată cu fasole roşie şi avocado
» Salata cu pui
» Salata de varza rosie
» Salată de varză roşie
» Salată cu fasole roşie şi avocado
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum