Castraveti in otet
Pagina 1 din 1
Castraveti in otet
Se cumpara castraveti proaspeti, tari, de un verde inchis, la culoare. Se spala bine, cu apa rece sau apa calduta si detergent pentru vese, borcane de 0,800 Kg si capacele ermetice ale acestora. Borcanele din sticla se clatesc bine si se lasa la scurs in raftul pentru vase.Se spala castravetii cu apa rece si se “aseaza” pe dimensiuni, la scurs intr-o tava, pentru a fi bagati apoi in borcane, pe categorii, castraveti de aceeasi marime.Se aseaza la fundul borcanelor, marar uscat, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si rondele de ceapa alba. Se aseaza castravetii intregi, in borcan, fara a-i inghesui, impreuna cu un morcov intreg sau morcov taiat rondele.In fiecare borcan cu castraveti, de 0,800 kg, se pun 5 linguri de otet din vin, de 9 grade, o lingurita cu varf de zahar si o lingurita rasa de sare grunjoasa, romaneasca.Se completeaza borcanul cu apa rece, pana sus si se inchide ermetic, cu capace bune (fara gauri sau ruginite, de preferinta noi).Se aseaza intr-o cratita mare, intai o carpa, pe fundul vasului si apoi borcanele. Se completeaza cu apa rece, pana ce apa ajunge la buza cratitei. Deasupra borcanelor se aseaza o carpa umeda.Se da drumul la foc, sub cratita si se urmareste cand incepe apa sa fiarba, in cratita. Se potriveste focul astfel incat sa fie o fierbere constanta in cratita si apa sa “zumzaie” fara a iesi pe parchetul din bucatarie. Se fierb borcanele cu castraveti, 15-20 de minute, la foc potrivit, pana cand castravetii initial verzi, capata o culoare mai inchisa.Atentie ! Daca apa scade in cratita si risti sa ramai fara apa, se adauga apa calda, in cratita. Nu pune apa rece, pentru ca risti sa spargi borcanele si sa te mai si oparesti.Opresti focul si lasi borcanele sa se raceasca lent, pe aragaz, pana a doua zi. Daca te grabesti si ai mai multe “sarje” de borcane, de pus la fiert si nu ai cratite destule, atunci opresti focul si cu grija mare sa nu te arzi, folosind manusi groase, de bucatarie, scoti borcanele din cratita si le pui fierbinti, in paturi, invelite bine si le lasi sa se raceasca, lent, 2-3 zile.Cand borcanele cu castraveti s-au racit, le depozitezi la rece, in balcon sau in beci .
reteta de pe net
reteta de pe net
Bianca-
Subiecte similare
» Ardei kapia in otet
» Bureti iuti, laptosi, in otet
» Ciuperci si bureti – conserve in otet sau saramura
» Castraveti in saramura
» Castraveţi umpluţi
» Bureti iuti, laptosi, in otet
» Ciuperci si bureti – conserve in otet sau saramura
» Castraveti in saramura
» Castraveţi umpluţi
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum