Toba
Pagina 1 din 1
Toba
Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente: organele de la porc (rinichi, plamani, splina, inima, ficat), falcile, fruntea,urechile si limba, muschiuleti, condimente dupa gust (sare, piper, usturoi, foi de dafin), 1 pahar de vin, stomacul porcului curatat si albit cu otet.
Ustensile de Bucatarie: spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:
Se fierb organele si carnea si se lasa sa se raceasca pana cand pot fi apucate cu mana. Sfatul bucatarului: nu aruncam zeama in care au fiert, pentru ca vom avea nevoie de aceasta mai tarziu.
Taiem carnea si organele pentru toba cubulete potrivite cu un cutit bun.
Falcile, fruntea, limba si urechile sunt cartilginoase si vor ajuta toba sa se lege.
Amestecam ingredientele taiate cubulete intr-o oala mare si adaugam sarea, piperul si usturoiul.
Incepem sa umplem stomacul porcului (dupa ce l-am spalat cu otet ca sa se albeasca), cu ingredientele pregatite. Turnam zeama in care au fiert organele si carnea, cat cuprinde stomacul.
Coasem stomacul umplut cu ac si ata rezistenta si il punem la fiert pe aragaz in apa in care au fiert si ingredientele , in apa suficienta cat sa acopere toba si leberul. Nu uitam sa adaugam foile de dafin si vinul in apa de fiert. Dupa ce au inceput sa dea in clocot, intepam din cand in cand toba si celelalte preparate cu un ac subtire, ca sa nu plesneasca.
Dupa ce a fiert, inchidem aragazul, scoatem toba si o lasam sa se raceasca putin,
dupa care o punem la scurs sub o greutate moderata, timp de cateva ore.
Toba se serveste ca aperitiv pe masa de Craciun si in seara de revelion, alaturi de leber si de alte retete traditionale preparate pentru Sarbatorile de Iarna.
Craciun Fericit!
sursa
pofta-mare.ro
Ingrediente: organele de la porc (rinichi, plamani, splina, inima, ficat), falcile, fruntea,urechile si limba, muschiuleti, condimente dupa gust (sare, piper, usturoi, foi de dafin), 1 pahar de vin, stomacul porcului curatat si albit cu otet.
Ustensile de Bucatarie: spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:
Se fierb organele si carnea si se lasa sa se raceasca pana cand pot fi apucate cu mana. Sfatul bucatarului: nu aruncam zeama in care au fiert, pentru ca vom avea nevoie de aceasta mai tarziu.
Taiem carnea si organele pentru toba cubulete potrivite cu un cutit bun.
Falcile, fruntea, limba si urechile sunt cartilginoase si vor ajuta toba sa se lege.
Amestecam ingredientele taiate cubulete intr-o oala mare si adaugam sarea, piperul si usturoiul.
Incepem sa umplem stomacul porcului (dupa ce l-am spalat cu otet ca sa se albeasca), cu ingredientele pregatite. Turnam zeama in care au fiert organele si carnea, cat cuprinde stomacul.
Coasem stomacul umplut cu ac si ata rezistenta si il punem la fiert pe aragaz in apa in care au fiert si ingredientele , in apa suficienta cat sa acopere toba si leberul. Nu uitam sa adaugam foile de dafin si vinul in apa de fiert. Dupa ce au inceput sa dea in clocot, intepam din cand in cand toba si celelalte preparate cu un ac subtire, ca sa nu plesneasca.
Dupa ce a fiert, inchidem aragazul, scoatem toba si o lasam sa se raceasca putin,
dupa care o punem la scurs sub o greutate moderata, timp de cateva ore.
Toba se serveste ca aperitiv pe masa de Craciun si in seara de revelion, alaturi de leber si de alte retete traditionale preparate pentru Sarbatorile de Iarna.
Craciun Fericit!
sursa
pofta-mare.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum