Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Toba

In jos

Toba Empty Toba

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 09:04

Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente: organele de la porc (rinichi, plamani, splina, inima, ficat), falcile, fruntea,urechile si limba, muschiuleti, condimente dupa gust (sare, piper, usturoi, foi de dafin), 1 pahar de vin, stomacul porcului curatat si albit cu otet.
Ustensile de Bucatarie: spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:
Se fierb organele si carnea si se lasa sa se raceasca pana cand pot fi apucate cu mana. Sfatul bucatarului: nu aruncam zeama in care au fiert, pentru ca vom avea nevoie de aceasta mai tarziu.
Toba Retete_craciun_toba_carne
Taiem carnea si organele pentru toba cubulete potrivite cu un cutit bun.
Toba Retete_craciun_toba_taiat_ingrediente
Falcile, fruntea, limba si urechile sunt cartilginoase si vor ajuta toba sa se lege.
Toba Retete_craciun_toba_taiat_carne


Amestecam ingredientele taiate cubulete intr-o oala mare si adaugam sarea, piperul si usturoiul.
Toba Retete_craciun_toba_condimente
Incepem sa umplem stomacul porcului (dupa ce l-am spalat cu otet ca sa se albeasca), cu ingredientele pregatite. Turnam zeama in care au fiert organele si carnea, cat cuprinde stomacul.
Toba Retete_craciun_toba_umplere
Coasem stomacul umplut cu ac si ata rezistenta si il punem la fiert pe aragaz in apa in care au fiert si ingredientele ,  in apa suficienta cat sa acopere toba si leberul. Nu uitam sa adaugam foile de dafin si vinul in apa de fiert. Dupa ce au inceput sa dea in clocot, intepam din cand in cand toba si celelalte preparate cu un ac subtire, ca sa nu plesneasca.
Toba Retete_craciun_toba_la_fiert


Dupa ce a fiert, inchidem aragazul, scoatem toba si o lasam sa se raceasca putin,
Toba Retete_craciun_toba_fiarta
dupa care o punem la scurs sub o greutate moderata, timp de cateva ore.
Toba Retete_craciun_toba_la_scurs
Toba se serveste ca aperitiv pe masa de Craciun si in seara de revelion, alaturi de leber si de alte retete traditionale preparate pentru Sarbatorile de Iarna.
Toba Retete_craciun_toba_gataCraciun Fericit!

sursa
pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum