Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

TOBĂ DE PORC

In jos

 TOBĂ DE PORC Empty TOBĂ DE PORC

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 11:07


 TOBĂ DE PORC Toba-taraneasca

Pentru a face toba vom folosi stomacul si vezica urinara a porcului.

Acestea au fost bine curatate si lasate in apa cu otet,sare si ceapa pana la utilizare.

Ingredientele sunt urmatoarele :

limba ;
jumatate de ficat ;
jumatate de inima ;
cei 2 rinichi ;
carne de porc macra (sau fara carne, depinde cum ne place ) ;
urechile porcului ( obligatoriu ).

 TOBĂ DE PORC 01

Toate acestea au fost fierte timp de 2 ore (mai putin ficatul , acesta nu va fi fiert mai mult de 30 de min.)

Dupa fierbere vor fi taiate felii subtiri si introduse in stomac si/sau vezica (besica) impreuna cu supa (pana la umplerea totala).

Pentru acesta activitate vom folosi o palnie speciala (cu teava mai larga).

 TOBĂ DE PORC 72

Dupa umplere toba va fi cusuta la capete (folosim niste ata mai tare) si lasata la fiert in cazan pentru 10-15 minute.

Dupa ce o scoatem de la fiert, o vom intepa ici colo cu scobitoarea si o asezam intr-un lighean.

Deasupra punem o bucata de scandura curata , iar peste aceasta o greutate ( o piatra mai mare , sau orice greutate avem la dispozitie prin gospodarie).

O vom lasa astfel 2 zile in camara rece. Dupa ce se va aplatiza frumos si se va scurge de supa atat cat trebuie, urmeaza sa o afumam.
SURSA:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum