GOGOȘARI MURAȚI
Pagina 1 din 1
GOGOȘARI MURAȚI
GOGOȘARI MURAȚI
De aceasta data va prezentam o reteta super buna de gogosari murati pentru iarna. Este o reteta foarte usor de pregatit, fara foc. Usor, practic, delicios!
Ingrediente:
- 5 kg gogosari rosii
- 750 ml otet
- 5 linguri sare
- 500 g zahar
- foi de dafin
- boabe de piper
- frunze de telina
- hrean (radacina)
PREPARARE
Pregatirea gogosarilor si a ingredientelor
Gogosarii se spala, se taie in sferturi si se curata de cotoare si seminte.
Apoi se ia un vas mai mare in care sa incapa toti gogosarii taiati. Se pun gogosarii in acel vas si peste ei se pune zaharul, sarea, boabele de piper, foile de dafin si otetul.
Se acopera vasul cu un capac sau un servet de bucatarie si se tine la temperatura camerei 2 zile. De 3-4 ori pe zi se amesteca gogosarii; isi vor lasa multa zeama.
Aranjarea gogosarilor in borcane
Dupa ce gogosarii pentru Reteta de acasa Gogosari Murati au stat la temperatura camerei timp de doua zile, se aseaza in borcane de orice marime (eu le prefer pe cele de 800 ml).
Atat la fundul borcanului cat si deasupra gogosarilor se pune o radacina de hrean curatata si taiata in fasii cat degetul cel mic de groase si o frunza de telina.
Dupa ce gogosarii au fost pusi in borcane, se toarna peste ei zeama pe care si-au lasat-o cu tot cu boabele de piper si foile de dafin.
Se pun capacele la borcane sau se leaga cu celofan si se pun in camara.
sursa:http://reteta-de-acasa.blogspot.ro
De aceasta data va prezentam o reteta super buna de gogosari murati pentru iarna. Este o reteta foarte usor de pregatit, fara foc. Usor, practic, delicios!
Ingrediente:
- 5 kg gogosari rosii
- 750 ml otet
- 5 linguri sare
- 500 g zahar
- foi de dafin
- boabe de piper
- frunze de telina
- hrean (radacina)
PREPARARE
Pregatirea gogosarilor si a ingredientelor
Gogosarii se spala, se taie in sferturi si se curata de cotoare si seminte.
Apoi se ia un vas mai mare in care sa incapa toti gogosarii taiati. Se pun gogosarii in acel vas si peste ei se pune zaharul, sarea, boabele de piper, foile de dafin si otetul.
Se acopera vasul cu un capac sau un servet de bucatarie si se tine la temperatura camerei 2 zile. De 3-4 ori pe zi se amesteca gogosarii; isi vor lasa multa zeama.
Aranjarea gogosarilor in borcane
Dupa ce gogosarii pentru Reteta de acasa Gogosari Murati au stat la temperatura camerei timp de doua zile, se aseaza in borcane de orice marime (eu le prefer pe cele de 800 ml).
Atat la fundul borcanului cat si deasupra gogosarilor se pune o radacina de hrean curatata si taiata in fasii cat degetul cel mic de groase si o frunza de telina.
Dupa ce gogosarii au fost pusi in borcane, se toarna peste ei zeama pe care si-au lasat-o cu tot cu boabele de piper si foile de dafin.
Se pun capacele la borcane sau se leaga cu celofan si se pun in camara.
sursa:http://reteta-de-acasa.blogspot.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum