Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Piftii (racituri,aituri)

In jos

Piftii (racituri,aituri) Empty Piftii (racituri,aituri)

Mesaj  AgendaCulinara Sam 04 Dec 2010, 19:03

Piftii (racituri,aituri) Piftii0

Imi amintesc cand eram mica ce suparata eram la taiatul porcului ca nu mancam ureche ( atat cat vroiam eu), "las-o pentru piftii" zicea bunicul  si-l puneam sa-mi promita ca intr-o farfurie de piftii vor fi numai urechi pentru mine Piftii (racituri,aituri) 380483... eh ce vremuri frumoase, acum nu ma mai dau in vant dupa piftii, dar il am pe sotul meu care le adora . Reteta e foarte simpla, o scriu asa cum o stiu de mica ( fara imbunatatiri).

Ingrediente:
picioruse de porc, cap, ciolan, soric de porc ( eu am pus 2 picioruse, un ciolan si soric)
sare
1 lingura boabe de piper
2-3 frunze de dafin
1 maciulie de usturoi ( puteti pune cat de mult doriti sau deloc, depinde cum va place)
2 morcovi
1 ceapa

Piciorusele le spalam bine bine. Eu am avut noroc sa fie curate, altfel trebuia sa le parjolesc putin si sa le frec cu o perie sau sa le curat cu lama cutitului.
Le punem intr-o oala mare impreuna cu ciolanul (rasolul defapt) si soricul. Adaugam 2 linguri de sare si apa ( cam 8 litri).
Piftii (racituri,aituri) Piftii1
Cand incep sa clocoteasca , miscoram focul , luam spuma de deasupra cu o spumiera si adaugam boabele de piper si foile de dafin. Adaugam si morcovul taiat felii si ceapa.
Lasam sa fiarba la minim pana carnea se desprinde de pe os. Puteti pune pe o farfurioara putina  zeama si o scoateti afara la racit. Daca se incheaga sunt gata.
Piftii (racituri,aituri) Piftii3
Pentru ca mie nu-mi plac grase, la sfarsit am adunat cu o lingura de metal grasimea de deasupra. Scoatem carnea intr-un castron mai mare si zeama o strecuram. Taiem soricul si carnea bucatele si le punem in castroane, alaturi de cate o felie doua de morcov.
Piftii (racituri,aituri) Piftii2
Apoi adaugam in zeama usturoiul zdrobit bine, amestecam si gustam. Daca este nevoie mai adaugam sare.( de aici nu mai am poze , am uitat sa mai fac). Turnam zeama in fiecare castron si le scoatem afara sa se raceasca. Cand s-au intarit sunt bune de mancat. Servim dupa preferinte cu boia deasupra si cu ardei iute.


sursa amalia-mylife.blogspot.com

AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum