PLJESKAVICA SÂRBEASCĂ sau PLEŞCAVIŢA BĂNĂŢEANĂ
Pagina 1 din 1
PLJESKAVICA SÂRBEASCĂ sau PLEŞCAVIŢA BĂNĂŢEANĂ
cum zice Laura Laurenţiu autoarea reţetei
Deci nu vă pot explica în cuvinte cât de bună este mâncărica
asta...este cel mai bun "hamburger" pe care l-am mâncat
vreodată...deşi mai mâncasem la un restaurant sârbesc în timpul
studenţiei...nu se compară...este o mâncare "completă" aşa cum sunt
majoritatea reţetelor banatzencei Laura Laurenţiu
Ingrediente:
Chifle pentru pljeskavica, pe care le puteţi găsi aici :
Ajvar-pastă de ardei a cărei reţetă o puteţi găsi aici :
800 de grame de carne de vită tocată (se poate şi un amestec de vită cu porc, dar să predomine vita)
1 linguriţă cu vârf de sare
1 praf de nucşoară
1 praf de cardamom
1 praf de piper
1 ceapă mică tocată
2-3 căţei de usturoi tocaţi
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei(carnea mea fiind numai din vită şi ff slabă am pus un picuţ mai mult)
Într-un castron adânc amestecăm carnea tocată, ceapa călită, usturoiul zdrobit şi condimentele
Le "frământăm" bine şi compoziţia obţinută o infoliem şi o dăm la frigider pentru 30 de min
În acest timp pregătim
Cartofi prăjiţi
o salată de varză condimentată
o ceapă roşie o tăiem rondele
facem o salată de roşii
pregătim muştarul, ketchup şi cine doreşte şi maioneză de casă
Când expiră cele 30 de min scoatem carnea din frigider şi
împărţim carnea în bile pe care le aplatizăm(cu mâinile unse cu ulei
cam de 2-3 mm grosime) şi de mărimea chiflelor pentru pljeskavica
Se prăjesc pe grătarul de teflon sau pe tigaie...
Apoi începem montarea plescaviţei, respectaţi ordinea fiindcă altfel alunecă ingredientele când le serviţi
Chifla se taie în două
Pe partea de jos picurăm ketchup
Apoi punem salata de varză
Urmează "chifteaua" de carne peste care picurăm muştar
Câteva felioare de roşii + rondele de ceapă roşie
Partea de sus a chiflei o ungem cu ajvar(pastă de ardei) apoi "închidem" plescaviţa
Servim alături de cartofi prăjiţi, salată de roşii, maioneză şi ce mai doreşte fiecare
Se poate servi şi fără a mai monta toate ingredientele ci aşezate frumos pe o farfurie
Pare complicat dar nu este...şi cu siguranţă la sfârşitul mesei va veţi declara super mulţumiţi.
Ultima editare efectuata de catre AgendaCulinara in Dum 06 Mar 2022, 13:42, editata de 5 ori
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum