Ciorbe de Miel
2 participanți
Pagina 1 din 1
Ciorbă de carne de miel
Ciorbă de carne de miel
Ingrediente:
- 2 litri apa,
- 1 kg carne,
- zarzavat de supa,
- 2 cepe,
- 1/2 l bulion,
- verdeata,
- sare
1. Se taie carnea (poate fi si de miel sau vaca) in bucati potrivit de mari si se pune la fiert in apa rece cu sare.
2. Cand da in clocot, se adauga zarzavatul taiat fire subtiri sau trecut prin razatoarea mare si se lasa sa fiarba.
3. Se incearca daca este fiarta carnea, se potriveste zeama,
adaugindu-se apa, daca mai este nevoie, iar la ultimul clocot se adauga
bulionul si verdeata tocata marunt.
Ciorbă acră cu carne de miel
Ciorbă acră cu carne de miel
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 1-2 cepe,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri smantana,
- patrunjel verde,
- zeama de lamaie sau otet,
- sare
1. Se taie carnea in bucatele si se fierbe in 2-3 litri de apa, impreuna cu ceapa taiata marunt si sare.
2. Cand carnea este bine fiarta, se bat in supiera galbenusurile cu
smantana si se pune ciorba peste ele, putin cate putin, apoi toata
amestecand bine.
3. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se acreste cu zeama de lamaie sau otet, dupa gust.
Ciorbă de miel
Ciorbă de miel
Ingrediente:
- 500 g carne de miel cu os,
- 2 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 ardei gras,
- 1/2 telina,
- 1 patrunjel,
- suc de tomate,
- leustean si bors.
1. Speli carnea si o pui la fiert, iei spuma.
2. Adaugi zarzavatul curatat si taiat marunt.
3. Cand totul este fiert, adaugi sucul de tomate, borsul si leusteanul.
Ciorbă Bănăţeană cu Miel
Ciorbă Bănăţeană cu Miel
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 1 morcov,
- 2 patrunjei,
- 1 ceapa,
- 8-10 boabe piper,
- boia de ardei dulce,
- 2 linguri orez,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri smantana,
- zeama de lamaie,
- sare,
- patrunjel verde
*
Mod de preparare
1.Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si
se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2
linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba.
2. Se face separat un rantas dintr-o lingura grasime si o lingura
faina, cand rantasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa
pana se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei,
precum si putina supa sau apa.
3. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in
cratita cu ciorba si se lasa sa mai fiarba putin. Cand este gata se lasa
putin sa se raceasca, apoi se drege cu cele doua galbenusuri si cele 2
linguri de smantana.
4. Se pune de asemenea zeama de lamaie dupa gust si patrunjelul verde tocat
Ciorbă de miel cu smântână
Ciorbă de miel cu smântână
Ingrediente:
- cap de miel,
- oase,
- bucatele de carnita cu os,
- 3 morcovi,
- 2 patrunjei,
- 1 ceapa,
- 2 gramajoare de macris,
- 2 galbenusuri,
- smantana,
- sare de lamaie,
- sare.
1.Se pune carnea la fiert, se i-a spuma, intre timp se caleste ceapa in
putin ulei, doar ca sa devina aurie se adauga morcovul taiat pai, se
caleste putin si se adauga in ciorba, patrunjelul se adauga in ciorba,
se fieb, dupa care se adauga macrisul taiat fideluta.
2. Se face o dresatura din 2 galbenusuri si smantana, se adauga in ciorba, se acreste cu sare de lamaie dupa gust.
3. Se serveste cu smantana si ardei iute.
Ciorbă de miel
Ciorbă de miel
Ingrediente:
- Folosim bucati mai cu os (gat, coada, coaste) de miel pentru ciorba.
- 4 morcovi
- 2 bucati de patrunjel
- 1 legatura de ceapa verde
- smantana 1 kg
- 4 galbenusuri de oua
- sare
- frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
- frunze de macrici pentru acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie)
- 2 liguri mari de rama sau unt pentru calit
1. Se pun bucatile de miel la fiert cu sare si intre timp mai
spumam. Morcovii si patrunjelul se taie felii si se calesc pe unt. Cand
carnea e mai mult de jumate fiert se adauga morcovii caliti si se lasa
sa fiarba mai departe. Amestecam galbenusurile de oua cu smantana,
tarhonul il maruntim, frunzele de macrici le taiem fasii subtiri la fel
si ceapa verde.
2. Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de
macrici (cca 2 buchetele), (neavand macrici eu am adaugat zeama de la o
lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri, galbenusurile amestecate cu
smantana si lasam sa dea un clocot.
3. In acest timp adaugam si tarhonul tocat si mai punem sare dupa gust .
Re: Ciorbe de Miel
Ciorba de miel
Ingrediente
Cap şi măruntaie de miel, intestine de miel, morcov şi pătrunjel, o ceapă de mărime mijlocie, o lingură orez, borş, zeamă sau sare de lămâie sau oţet, un gălbenuş, 100 ml smântână sau iaurt, sare, tarhon, leuştean.
Mod preparare
Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele hrănitoare care vor da gust şi aromă ciorbei. În acest timp, zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute cu două linguri de ulei într-o oală de 5-6 l, amestecînd mereu. Apoi, se adaugă carnea cu apa în care a stat şi o linguriţă de sare. Se fierbe 50-60 minute, după care se adaugă orezul. Se amestecă bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se lasă să fiarbă încă 20 minute. Se acreşte, după gust, cu borş completând cu apă până la trei litri sau mai mult, în funcţie de cât de mult a scăzut apa sau de cât de densă se doreşte a fi ciorba. Carnea se scoate de pe oase şi se adaugă în ciorbă. Pentru aromă, este indicat tarhonul sau leuşteanul.
Când este aproape gata, se adaugă sare după gust. Dacă se pregăteşte ciorba în cantitate mai mare, se pun şi măruntaie dar si intestinele subtiri. Plămânii se taie bucăţi cât se poate de mici, rinichiul se taie în bucăţele, ca să poată intra apă în canale şi să le spele bine. Ficatul se taie în bucăţi mici şi se adaugă în ciorbă, când toate sunt fierte (se fierb numai 5 minute, ca să nu se întărească). Intestinele se taie in bucati mai mici (cca 30 cm) spala in mai multe ape reci apoi se tin cca. o ora in apa rece cu otet (3 parti apa + o parte otet), se scot si se mai clatesc in cateva ape reci, apoi fiecare bucata de intestin se inoada astfel sa obtinem niste fundulite care se adauga odata cu maruntaiele.
Ciorba se serveste fierbinte cu multa verdeata tocata fin!
Pofta buna!
Sursa:sfatulparintilor.ro
Ingrediente
Cap şi măruntaie de miel, intestine de miel, morcov şi pătrunjel, o ceapă de mărime mijlocie, o lingură orez, borş, zeamă sau sare de lămâie sau oţet, un gălbenuş, 100 ml smântână sau iaurt, sare, tarhon, leuştean.
Mod preparare
Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele hrănitoare care vor da gust şi aromă ciorbei. În acest timp, zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute cu două linguri de ulei într-o oală de 5-6 l, amestecînd mereu. Apoi, se adaugă carnea cu apa în care a stat şi o linguriţă de sare. Se fierbe 50-60 minute, după care se adaugă orezul. Se amestecă bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se lasă să fiarbă încă 20 minute. Se acreşte, după gust, cu borş completând cu apă până la trei litri sau mai mult, în funcţie de cât de mult a scăzut apa sau de cât de densă se doreşte a fi ciorba. Carnea se scoate de pe oase şi se adaugă în ciorbă. Pentru aromă, este indicat tarhonul sau leuşteanul.
Când este aproape gata, se adaugă sare după gust. Dacă se pregăteşte ciorba în cantitate mai mare, se pun şi măruntaie dar si intestinele subtiri. Plămânii se taie bucăţi cât se poate de mici, rinichiul se taie în bucăţele, ca să poată intra apă în canale şi să le spele bine. Ficatul se taie în bucăţi mici şi se adaugă în ciorbă, când toate sunt fierte (se fierb numai 5 minute, ca să nu se întărească). Intestinele se taie in bucati mai mici (cca 30 cm) spala in mai multe ape reci apoi se tin cca. o ora in apa rece cu otet (3 parti apa + o parte otet), se scot si se mai clatesc in cateva ape reci, apoi fiecare bucata de intestin se inoada astfel sa obtinem niste fundulite care se adauga odata cu maruntaiele.
Ciorba se serveste fierbinte cu multa verdeata tocata fin!
Pofta buna!
Sursa:sfatulparintilor.ro
Re: Ciorbe de Miel
Ciorba de miel la bostan
Ingredinete:
-1 bostan potrivit
-50 g orez
-3 morcovi potriviti
-1 lingura delikat
-sare dupa gust
-3 linguri de apa
- crengute de leustean verde
-1 kg carne de miel
-1 ceapa
-100 g telina
-1 pastarnac
Mod de preparare:
Curatam ceapa, zarzavaturile si le spalam. Le punem pe un prosop curat la scurs. Taiem apoi ceapa marunt, zarzavaturile cubulete, iar leusteanul il tocam marunt. Spalam orezul dupa ce l-am ales, apoi spalam si carnea. Intr-o oala punem apa si praful de sare si adaugam carnea. Dupa ce a dat intr-un clocot adaugam zarzavaturile, delikat-ul si le lasam sa fiarba pana carnea devine moale. Cu vreo 15 min inainte de a fi gata adaugam orezul. Dam oala de pe foc si adaugam leusteanul. Cand s-a mai racit, il punem intr-un bostan curatat foarte bine.
Pofta buna!
Sursa:sfatulparintilor.ro
Ingredinete:
-1 bostan potrivit
-50 g orez
-3 morcovi potriviti
-1 lingura delikat
-sare dupa gust
-3 linguri de apa
- crengute de leustean verde
-1 kg carne de miel
-1 ceapa
-100 g telina
-1 pastarnac
Mod de preparare:
Curatam ceapa, zarzavaturile si le spalam. Le punem pe un prosop curat la scurs. Taiem apoi ceapa marunt, zarzavaturile cubulete, iar leusteanul il tocam marunt. Spalam orezul dupa ce l-am ales, apoi spalam si carnea. Intr-o oala punem apa si praful de sare si adaugam carnea. Dupa ce a dat intr-un clocot adaugam zarzavaturile, delikat-ul si le lasam sa fiarba pana carnea devine moale. Cu vreo 15 min inainte de a fi gata adaugam orezul. Dam oala de pe foc si adaugam leusteanul. Cand s-a mai racit, il punem intr-un bostan curatat foarte bine.
Pofta buna!
Sursa:sfatulparintilor.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum