Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA

In jos

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA Empty ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA

Mesaj  AgendaCulinara Lun 25 Iul 2011, 19:43

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA IMG_5647_1-300x225

Zacusca mi-a placut de cand ma stiu, iar o iarna in care nu mananc o
felie de paine cu zacusca nu este o iarna “normala”. Daca cumva n-am
reusit sa fac macar o portie de zacusca atunci cumpar un borcan si macar
imi imaginez ca mananc o zacusca buna, desi cea din comert nu s-a
apropiat niciodata de gustul celei facute in casa.

Avem nevoie de: 5 kg vinete, 10 kg ardei capia, 2 kg ceapa, 1,5 kg morcovi, 1 l ulei, 2 l suc de rosii, sare, piper.

Daca coaceti vinetele si ardeii kapia la foc de lemne zacusca va avea
un gust cu adevarat deosebit. Noi asa le-am copt intr-o zi frumoasa de
septembrie.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA DSC08220-Large_1-300x225

Vinetele coapte asteptau sa fie curatate.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA DSC08225-Large_1-300x225

Maria nu putea sa lipseasca din peisaj, asa ca toboganul i-a acaparat
atentia cat timp noi eram foarte ocupati cu gratarul plin de legume.



Ardeii capia isi asteptau cuminti randul la gratar.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA DSC08218-Large_1-300x225

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA DSC08240-Large_1-300x225

Dupa ce vinetele si ardeii capia sunt curatati putem sa ne apucam de
prepararea zacustei. Mai intai punem ceapa tocata sa se caleasca usor in
ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam si morcovul dat pe razatoarea
mica.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA IMG_5198_1-300x225

Lasam ceapa si morcovul sa se caleasca aproximativ 15 minute, dupa
care adaugam vinetele si ardeii capia. Noi obisnuim sa taiem vinetele si
ardeii capia cu cutitul, insa se pot da si prin masina de tocat.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA IMG_5211_1-300x225

Adaugam si sucul de rosii, sarea si piperul. Zacusca se tine pe foc
(amestecand din cand in cand) aproximativ doua ore sau pana cand iese
uleiul deasupra.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA IMG_5214_1-300x225

Borcanele spalate puse la scurs asteptau sa fie umplute.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA IMG_5224_1-300x225

Umplem borcanele cu zacusca si dupa aceea le fierbem 20 de minute la
bain-marie, pentru a fi siguri ca rezista un timp indelungat.

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA IMG_5230_1-300x225

Dupa ce  scoatem borcanele de la bain-marie le invelim cu o patura si pot sta acoperite chiar si doua zile (pana se racesc).

ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA IMG_5236_1-300x225

Acum nu mai ramane decat sa le aranjati in camara.


sursa:in-familie.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum