ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA
Pagina 1 din 1
ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA
ZACUSCĂ DE VINETE ȘI ARDEI KAPIA
Zacusca mi-a placut de cand ma stiu, iar o iarna in care nu mananc o
felie de paine cu zacusca nu este o iarna “normala”. Daca cumva n-am
reusit sa fac macar o portie de zacusca atunci cumpar un borcan si macar
imi imaginez ca mananc o zacusca buna, desi cea din comert nu s-a
apropiat niciodata de gustul celei facute in casa.
Avem nevoie de: 5 kg vinete, 10 kg ardei capia, 2 kg ceapa, 1,5 kg morcovi, 1 l ulei, 2 l suc de rosii, sare, piper.
Daca coaceti vinetele si ardeii kapia la foc de lemne zacusca va avea
un gust cu adevarat deosebit. Noi asa le-am copt intr-o zi frumoasa de
septembrie.
Vinetele coapte asteptau sa fie curatate.
Maria nu putea sa lipseasca din peisaj, asa ca toboganul i-a acaparat
atentia cat timp noi eram foarte ocupati cu gratarul plin de legume.
Ardeii capia isi asteptau cuminti randul la gratar.
Dupa ce vinetele si ardeii capia sunt curatati putem sa ne apucam de
prepararea zacustei. Mai intai punem ceapa tocata sa se caleasca usor in
ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam si morcovul dat pe razatoarea
mica.
Lasam ceapa si morcovul sa se caleasca aproximativ 15 minute, dupa
care adaugam vinetele si ardeii capia. Noi obisnuim sa taiem vinetele si
ardeii capia cu cutitul, insa se pot da si prin masina de tocat.
Adaugam si sucul de rosii, sarea si piperul. Zacusca se tine pe foc
(amestecand din cand in cand) aproximativ doua ore sau pana cand iese
uleiul deasupra.
Borcanele spalate puse la scurs asteptau sa fie umplute.
Umplem borcanele cu zacusca si dupa aceea le fierbem 20 de minute la
bain-marie, pentru a fi siguri ca rezista un timp indelungat.
Dupa ce scoatem borcanele de la bain-marie le invelim cu o patura si pot sta acoperite chiar si doua zile (pana se racesc).
Acum nu mai ramane decat sa le aranjati in camara.
sursa:in-familie.ro
Zacusca mi-a placut de cand ma stiu, iar o iarna in care nu mananc o
felie de paine cu zacusca nu este o iarna “normala”. Daca cumva n-am
reusit sa fac macar o portie de zacusca atunci cumpar un borcan si macar
imi imaginez ca mananc o zacusca buna, desi cea din comert nu s-a
apropiat niciodata de gustul celei facute in casa.
Avem nevoie de: 5 kg vinete, 10 kg ardei capia, 2 kg ceapa, 1,5 kg morcovi, 1 l ulei, 2 l suc de rosii, sare, piper.
Daca coaceti vinetele si ardeii kapia la foc de lemne zacusca va avea
un gust cu adevarat deosebit. Noi asa le-am copt intr-o zi frumoasa de
septembrie.
Vinetele coapte asteptau sa fie curatate.
Maria nu putea sa lipseasca din peisaj, asa ca toboganul i-a acaparat
atentia cat timp noi eram foarte ocupati cu gratarul plin de legume.
Ardeii capia isi asteptau cuminti randul la gratar.
Dupa ce vinetele si ardeii capia sunt curatati putem sa ne apucam de
prepararea zacustei. Mai intai punem ceapa tocata sa se caleasca usor in
ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam si morcovul dat pe razatoarea
mica.
Lasam ceapa si morcovul sa se caleasca aproximativ 15 minute, dupa
care adaugam vinetele si ardeii capia. Noi obisnuim sa taiem vinetele si
ardeii capia cu cutitul, insa se pot da si prin masina de tocat.
Adaugam si sucul de rosii, sarea si piperul. Zacusca se tine pe foc
(amestecand din cand in cand) aproximativ doua ore sau pana cand iese
uleiul deasupra.
Borcanele spalate puse la scurs asteptau sa fie umplute.
Umplem borcanele cu zacusca si dupa aceea le fierbem 20 de minute la
bain-marie, pentru a fi siguri ca rezista un timp indelungat.
Dupa ce scoatem borcanele de la bain-marie le invelim cu o patura si pot sta acoperite chiar si doua zile (pana se racesc).
Acum nu mai ramane decat sa le aranjati in camara.
sursa:in-familie.ro
Subiecte similare
» ZACUSCĂ CU VINETE,GOGOȘARI ȘI KAPIA
» Ardei kapia in otet
» Zacuscă și murături a la uica Mihai
» Salata de ardei cu vinete pentru iarna
» ZACUSCĂ
» Ardei kapia in otet
» Zacuscă și murături a la uica Mihai
» Salata de ardei cu vinete pentru iarna
» ZACUSCĂ
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum