Salată de pepene roşu
Pagina 1 din 1
Salată de pepene roşu
Salată de pepene roşu
Este din nou insuportabil de cald si avem nevoie de hidratare si preparate cat mai racoroase cu putinta. Pepenele rosu, ceapa, branza feta si maslinele isi dau "concursul" pentru "crearea" unei salate care te va intriga, dar, o data ce o vei gusta, vei fi cucerita de aroma sa extraordinara. Nu lasa combinatia stranie de ingrediente sa te sperie - acestea "lucreaza" impreuna pentru a te cuceri. Incearca aceasta reteta, care iti va oferi o surpriza... gustoasa si revigoranta!
Ingrediente si cantitati pentru 6 portii:
1 ceapa rosie potrivita, taiata felii subtiri;
1 lingura zeama proaspata de lamaie verde;
1 kg miez de pepene rosu taiat cuburi;
3/4 cana branza feta faramitata;
1/2 cana jumatati de masline negre fara samburi;
frunzele de la 1 legatura de menta proaspata, tocate marunt;
2 linguri ulei de masline;
piper negru, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude.
2. Lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute.
3. Intr-un vas mare, amesteca bucatile de pepene rosu, branza feta faramitata, maslinele negre, ceapa cu zeama de lamaie si menta. Stropeste uleiul de masline peste toata compozitia si amesteca bine. Se serveste imediat.
Este din nou insuportabil de cald si avem nevoie de hidratare si preparate cat mai racoroase cu putinta. Pepenele rosu, ceapa, branza feta si maslinele isi dau "concursul" pentru "crearea" unei salate care te va intriga, dar, o data ce o vei gusta, vei fi cucerita de aroma sa extraordinara. Nu lasa combinatia stranie de ingrediente sa te sperie - acestea "lucreaza" impreuna pentru a te cuceri. Incearca aceasta reteta, care iti va oferi o surpriza... gustoasa si revigoranta!
Ingrediente si cantitati pentru 6 portii:
1 ceapa rosie potrivita, taiata felii subtiri;
1 lingura zeama proaspata de lamaie verde;
1 kg miez de pepene rosu taiat cuburi;
3/4 cana branza feta faramitata;
1/2 cana jumatati de masline negre fara samburi;
frunzele de la 1 legatura de menta proaspata, tocate marunt;
2 linguri ulei de masline;
piper negru, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude.
2. Lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute.
3. Intr-un vas mare, amesteca bucatile de pepene rosu, branza feta faramitata, maslinele negre, ceapa cu zeama de lamaie si menta. Stropeste uleiul de masline peste toata compozitia si amesteca bine. Se serveste imediat.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum