Tăvălita glazurată de post
Pagina 1 din 1
Tăvălita glazurată de post
Tăvălita glazurată de post
Ingrediente
Blatul:
-200g. zahar tos
-5 linguri cu miere
-150ml. apa
-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
-100 ml. ulei
-500g. faina + 1 praf de sare
GLAZURA (sau sos de cacao):
-300ml. apa
-300g. zahar
-250g. margarina
-5 linguri cacao
-2 sticlute esenta de rom
+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)
Mod de preparare
Pentru a face blatul prajiturii de post:
Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec.
Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la
foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la
temp. camerei.
Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la
fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot.
Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se
racoresca {nu se raceste complet!}.
Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita
dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc
prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar}
sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur
nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.
Mod de servire
Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!
Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.
Ingrediente
Blatul:
-200g. zahar tos
-5 linguri cu miere
-150ml. apa
-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
-100 ml. ulei
-500g. faina + 1 praf de sare
GLAZURA (sau sos de cacao):
-300ml. apa
-300g. zahar
-250g. margarina
-5 linguri cacao
-2 sticlute esenta de rom
+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)
Mod de preparare
Pentru a face blatul prajiturii de post:
Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec.
Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la
foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la
temp. camerei.
Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la
fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot.
Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se
racoresca {nu se raceste complet!}.
Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita
dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc
prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar}
sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur
nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.
Mod de servire
Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!
Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.
Subiecte similare
» Plăcintă de Post cu Mere
» Prajitura de Post
» Tarta de post cu pere
» Prajitura de Post cu Mere
» Ardei umpluti de post
» Prajitura de Post
» Tarta de post cu pere
» Prajitura de Post cu Mere
» Ardei umpluti de post
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum