Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tăvălita glazurată de post

In jos

 Tăvălita glazurată de post  Empty Tăvălita glazurată de post

Mesaj  Mark Mier 10 Apr 2013, 18:19

Tăvălita glazurată de post

 Tăvălita glazurată de post  Tavalita-glazurata-de-post-800x600-26651


Ingrediente


Blatul:

-200g. zahar tos
-5 linguri cu miere
-150ml. apa
-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
-100 ml. ulei
-500g. faina + 1 praf de sare


GLAZURA (sau sos de cacao):

-300ml. apa
-300g. zahar
-250g. margarina
-5 linguri cacao
-2 sticlute esenta de rom
+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)


Mod de preparare


Pentru a face blatul prajiturii de post:


Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec.
Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la
foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la
temp. camerei.

Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la
fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot.
Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se
racoresca {nu se raceste complet!}.

Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita
dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc
prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar}
sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur
nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.


Mod de servire


Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!



Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.


 Tăvălita glazurată de post  Culinarro
Mark
Mark
 
 


http://www.svdp.forumactual.com

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum