Ardei umpluti de post
Pagina 1 din 1
Ardei umpluti de post
Se pregatesc destul de simplu, pentru 7 ardei mai mari, am folosit 400 g de orez, un morcov, 200 gr ciuperci, doua rosii mari pentru capacele, cam 100 ml de ulei, o legatura de marar, sare, piper, un pic de cimbru, o lingurita de Delikat, 100 ml de suc de rosii si o lingura de bulion de ardei capia, care pe langa gust, da si o culoare minunata mancarilor sau sosurilor.
Am tocat marunt ceapa, am dat morcovul pe razatoarea mica, ciupercile le-am taiat cubulete. Am spalat in cateva ape orezul.
Am pus o tigaie la incins, cu uleiul, si am adaugat, in ordinea urmatoare, ceapa, morcovul, dupa ce s-au calit putin, am pus ciupercile, le-am lasat putin sa se topeasca, si am pus restul ingredientelor: bulionul de capia, sucul de rosii, condimentele, si dupa cateva clocote, am pus si orezul si l-am lasat sa se umfle putin, pana a scazut zeama, si am incheiat cu mararul tocat marunt.
Dupa ce s-a racit putin compozitia am umplut ardeii, i-am capacit neaparat cu felii de rosii si i-am prajit usor pe toate partile intr-o tigaie in care am pus putin ulei. Obisnuiesc sa-i calesc, asa cum am spus si la reteta de ardei umpluti cu carne, pentru ca se indulceste putin gustul ardeiului.
I-am pus intr-o cratita putin mai inalta ca sa-i pot acoperi complet cu apa si suc de rosii, si gata, la cuptor cu ei, pana cand se inmoaie orezul, si se rumenesc frumos la suprafata, sa zicem cam 45-50 de minute.
Va garantez ca sunt o bunatate, de cele mai multe ori prefer sa pregatesc reteta asta decat cu carne, asa ca va urez succes, piata este plina de legume, si o mancare gustoasa fara carne este numai buna.
Sursa:gatimsipovestim.ro
Subiecte similare
» ARDEI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ
» Ardei umpluti cu tofu
» Ardei Umpluti la Cuptor
» Castraveţi umpluţi
» Dovlecei Umpluți
» Ardei umpluti cu tofu
» Ardei Umpluti la Cuptor
» Castraveţi umpluţi
» Dovlecei Umpluți
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|