Budincă de Conopidă
Pagina 1 din 1
Budincă de Conopidă
Budincă de Conopidă
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente:1 conopida de marime mijlocie, 4 oua, 400 g branza telemea, 200 g cascaval, 500 ml iaurt,
2 linguri ulei, 2 linguri faina.
Preparare:
Mai intai spalam bine conopida, o desfacem buchetele si o fierbem in apa cu sare timp de 10-15 minute.
Sfatul bucatarului: daca doriti sa isi pastreze culoarea alba, fierbeti conopida in apa cu lapte (1-3 linguri).
Intre timp, intr-un castron suficient de mare, amestecam ouale, telemeaua data pe razatoare sau
sfaramata cu furculita si iaurtul.
Pregatim tava de cuptor: o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faina, apoi aprindem cuptorul,
ca sa fie incalzit atunci cand budinca este gata de copt.
In tava asezam mai intai conopida fiarta si scursa de apa si peste ea turnam compozitia
de branza cu iaurt. Deasupra presaram cascavalul dat pe razatoare.
Dam budinca la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste, iar cascavalul de deasupra
se topeste si capata o culoare auriu inchis.
Budinca de conopida este o reteta vegetariana delicioasa si se serveste calda sau la temperatura camerei.
Subiecte similare
» Conopidă "art nouveau"
» Salată de conopidă
» CONOPIDĂ PANE
» Conopida cu legume la murat
» Salată cu broccoli şi conopidă
» Salată de conopidă
» CONOPIDĂ PANE
» Conopida cu legume la murat
» Salată cu broccoli şi conopidă
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum