Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

PLĂCINTĂ BUCUREȘTEANĂ CU MERE

In jos

PLĂCINTĂ BUCUREȘTEANĂ CU MERE Empty PLĂCINTĂ BUCUREȘTEANĂ CU MERE

Mesaj  AgendaCulinara Joi 30 Mai 2013, 20:08

Plăcintă Bucureșteană cu mere

Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce.
Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult
pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt.

Ingrediente:

    * Aluat:

1 pachet ½ unt;     * 2 linguri zahar;     * 250 ml
smantana;     * 1 ceasca mare de faina (300 - 350 g);     * Umplutura:
1,5 kg mere;     * 3 linguri unt;     * 2 linguri bune zahar;     * 100 g
stafide;     * 2 plicuri zahar vanilat;

* Aluatul:
Se amesteca bine untul, smantana, faina si zaharul, pana se
obtine un bulgare de aluat, care se lasa la frigider 1 noapte si se
scoate cu 1 ora inainte de copt.     * Umplutura: Merele se curata si se
dau pe razatoarea mare. Se incinge unt intr-o craticioara si se pun
merele la aurit. Cand si-au schimbat culoarea, se adauga zaharul si
stafidele, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.     * Coptul: se
unge o tava de cuptor cu unt; aluatul se imparte in jumatate si se
intinde in 2 foi cat tava; se intinde prima foaie in tava, se inteapa cu
furculita (marcati bine unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor
incins; se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, se
inteapa si aceasta cu furculita; se da la cuptor 1 jumatate de ceas.

Mod de servire:
Se serveste calda.


PLĂCINTĂ BUCUREȘTEANĂ CU MERE Sursayoutube_zps3842b42d
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum