PLĂCINTĂ BUCUREȘTEANĂ CU MERE
Pagina 1 din 1
PLĂCINTĂ BUCUREȘTEANĂ CU MERE
Plăcintă Bucureșteană cu mere
Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce.
Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult
pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt.
Ingrediente:
* Aluat:
1 pachet ½ unt; * 2 linguri zahar; * 250 ml
smantana; * 1 ceasca mare de faina (300 - 350 g); * Umplutura:
1,5 kg mere; * 3 linguri unt; * 2 linguri bune zahar; * 100 g
stafide; * 2 plicuri zahar vanilat;
* Aluatul:
Se amesteca bine untul, smantana, faina si zaharul, pana se
obtine un bulgare de aluat, care se lasa la frigider 1 noapte si se
scoate cu 1 ora inainte de copt. * Umplutura: Merele se curata si se
dau pe razatoarea mare. Se incinge unt intr-o craticioara si se pun
merele la aurit. Cand si-au schimbat culoarea, se adauga zaharul si
stafidele, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. * Coptul: se
unge o tava de cuptor cu unt; aluatul se imparte in jumatate si se
intinde in 2 foi cat tava; se intinde prima foaie in tava, se inteapa cu
furculita (marcati bine unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor
incins; se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, se
inteapa si aceasta cu furculita; se da la cuptor 1 jumatate de ceas.
Mod de servire:
Se serveste calda.
Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce.
Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult
pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt.
Ingrediente:
* Aluat:
1 pachet ½ unt; * 2 linguri zahar; * 250 ml
smantana; * 1 ceasca mare de faina (300 - 350 g); * Umplutura:
1,5 kg mere; * 3 linguri unt; * 2 linguri bune zahar; * 100 g
stafide; * 2 plicuri zahar vanilat;
* Aluatul:
Se amesteca bine untul, smantana, faina si zaharul, pana se
obtine un bulgare de aluat, care se lasa la frigider 1 noapte si se
scoate cu 1 ora inainte de copt. * Umplutura: Merele se curata si se
dau pe razatoarea mare. Se incinge unt intr-o craticioara si se pun
merele la aurit. Cand si-au schimbat culoarea, se adauga zaharul si
stafidele, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. * Coptul: se
unge o tava de cuptor cu unt; aluatul se imparte in jumatate si se
intinde in 2 foi cat tava; se intinde prima foaie in tava, se inteapa cu
furculita (marcati bine unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor
incins; se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, se
inteapa si aceasta cu furculita; se da la cuptor 1 jumatate de ceas.
Mod de servire:
Se serveste calda.
Subiecte similare
» Plăcintă de Post cu Mere
» Prajitura de Post cu Mere
» Plăcintă cu pui
» PLĂCINTĂ SĂSEASCĂ
» Salată din şuncă de pui, mere şi cidru
» Prajitura de Post cu Mere
» Plăcintă cu pui
» PLĂCINTĂ SĂSEASCĂ
» Salată din şuncă de pui, mere şi cidru
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum