FRIPTURĂ DE PORC ÎNĂBUȘITĂ CU CARTOFI
Pagina 1 din 1
FRIPTURĂ DE PORC ÎNĂBUȘITĂ CU CARTOFI
FRIPTURĂ DE PORC ÎNĂBUȘITĂ CU CARTOFI
Timp de preparare = o ora si jumatate( complexitate medie )
Ingrediente:
1.500 kg carne pentru fripturi,
2 kg cartofi,
200 ml ulei,
100 g faina,
100 g cascaval,
100 g smantana,
400 ml lapte,
3 oua,
100 ml vin rosu,
50 g unt,
sare si piper dupa gust.
Mod de Preparare:
Carnea se spala, se sareaza si se pune intr-o tava la inabusit cu jumatate din cantitatea de ulei si adaos de apa ( sau supa).
Se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.
Spre sfarsitul inabusirii vom stropi friptura cu vin rosu apoi o vom scoate si portiona ( cate doua bucati pentru fiecare portie).
Dupa portionare vom pastra carnea in vas, la cald .
Cartofii se spala bine , se fierb in coaja, se scot la racit ,se curata de coaja si apoi se taie rondele.
In lapte vom adauga faina si uleiul ramas. Vom amesteca bine compozitia ,dupa care o vom fierbe aproximativ 30 de minute.
Se lasa la racit dupa care vom adauga cartofii , ouale batute spuma ,piper si sare(dupa gust). Se controlează gustul peste 5 minute din nou .
Componentele se amesteca usor si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Deasupra vom pune smantana si vom da pe razatoare cascavalul.
Se introduce vasul la cuptor pentru gratinare.
Cand observam ca s-au gratinat pana la rumenire , scoatem vasul din cuptor si portionam cartofii cu paleta in farfurii.
Pentru servire, vom aseza friptura in farfurii , turnam deasupra sosul respectiv, iar alaturi vom aseza garnitura de cartofi gratinati.
Pofta buna !
sursa:taiereaporcului.ro
Timp de preparare = o ora si jumatate( complexitate medie )
Ingrediente:
1.500 kg carne pentru fripturi,
2 kg cartofi,
200 ml ulei,
100 g faina,
100 g cascaval,
100 g smantana,
400 ml lapte,
3 oua,
100 ml vin rosu,
50 g unt,
sare si piper dupa gust.
Mod de Preparare:
Carnea se spala, se sareaza si se pune intr-o tava la inabusit cu jumatate din cantitatea de ulei si adaos de apa ( sau supa).
Se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.
Spre sfarsitul inabusirii vom stropi friptura cu vin rosu apoi o vom scoate si portiona ( cate doua bucati pentru fiecare portie).
Dupa portionare vom pastra carnea in vas, la cald .
Cartofii se spala bine , se fierb in coaja, se scot la racit ,se curata de coaja si apoi se taie rondele.
In lapte vom adauga faina si uleiul ramas. Vom amesteca bine compozitia ,dupa care o vom fierbe aproximativ 30 de minute.
Se lasa la racit dupa care vom adauga cartofii , ouale batute spuma ,piper si sare(dupa gust). Se controlează gustul peste 5 minute din nou .
Componentele se amesteca usor si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Deasupra vom pune smantana si vom da pe razatoare cascavalul.
Se introduce vasul la cuptor pentru gratinare.
Cand observam ca s-au gratinat pana la rumenire , scoatem vasul din cuptor si portionam cartofii cu paleta in farfurii.
Pentru servire, vom aseza friptura in farfurii , turnam deasupra sosul respectiv, iar alaturi vom aseza garnitura de cartofi gratinati.
Pofta buna !
sursa:taiereaporcului.ro
Subiecte similare
» Friptura de porc
» Friptură si Cârnati la Grătar
» Friptura de vita cu sos
» Friptura a la Paul
» Friptura de iepure!
» Friptură si Cârnati la Grătar
» Friptura de vita cu sos
» Friptura a la Paul
» Friptura de iepure!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum