MURĂTURI ASORTATE LA BUTOI
Pagina 1 din 1
MURĂTURI ASORTATE LA BUTOI
Murături asortate la butoi
Pentru un butoi de murături asortate aveţi nevoie de: castraveţi, gogonele, pepenaşi în proporţiile preferate, o ţelină cu frunze, 1 legătură mică de hrean, o căpăţână de usturoi, 2 morcovi mari, sare mare neiodată, mărar uscat. Mai întâi se curăţă şi se spală “auxiliarele”. Rădăcinoasele se taie în felii mari, căţeii de usturoi se curăţă şi se lasă întregi.
Apoi se spală viitoarele murături.
Legumele se aşază în butoi în straturi: mai întâi un strat de mărar uscat, apoi pepenaşii, gogonelele şi castraveţii amestecate, cu rondele de rădăcinoase, căţei de usturoi şi frunze de ţelină printre ele. Pentru un pic de gust, am pus şi un ardei iute bulgăresc. Dacă vă plac murăturile mai picante, puteţi pune mai mulţi ardei iuţi, chiar din aceia roşii.
Ultimul strat trebuie să fie de mărar uscat. Pentru saramură eu vă recomand să încălziţi apă şi să dizolvaţi sarea în ea (o lingură cu vârf la un litru de apă) ca să vă asiguraţi că se dizolvă bine. Mie mi s-a întâmplat deseori să se lase sarea la fund şi murăturile să se înmoaie. Lăsaţi saramura să se răcească sau turnaţi-o fierbinte peste murături, după preferinţă. Eu am turnat-o fierbinte, apoi am fixat trei şipci deasupra ca să ţină murăturile sub apă.
Am pus o folie de plastic deasupra şi apoi capacul şi am lăsat butoiul două zile în bucătărie. Azi am verificat moarea să văd dacă e suficient de sărată şi l-am dat la rece în balcon. Dacă moarea nu e suficient de sărată, mai adăugaţi sare, dacă e prea sărată mai scoateţi din ea şi puneţi apă. Am gustat şi un castravecior şi e foarte crocant, să sperăm că se menţine aşa.
sursa:laurafrunza.com
Pentru un butoi de murături asortate aveţi nevoie de: castraveţi, gogonele, pepenaşi în proporţiile preferate, o ţelină cu frunze, 1 legătură mică de hrean, o căpăţână de usturoi, 2 morcovi mari, sare mare neiodată, mărar uscat. Mai întâi se curăţă şi se spală “auxiliarele”. Rădăcinoasele se taie în felii mari, căţeii de usturoi se curăţă şi se lasă întregi.
Apoi se spală viitoarele murături.
Legumele se aşază în butoi în straturi: mai întâi un strat de mărar uscat, apoi pepenaşii, gogonelele şi castraveţii amestecate, cu rondele de rădăcinoase, căţei de usturoi şi frunze de ţelină printre ele. Pentru un pic de gust, am pus şi un ardei iute bulgăresc. Dacă vă plac murăturile mai picante, puteţi pune mai mulţi ardei iuţi, chiar din aceia roşii.
Ultimul strat trebuie să fie de mărar uscat. Pentru saramură eu vă recomand să încălziţi apă şi să dizolvaţi sarea în ea (o lingură cu vârf la un litru de apă) ca să vă asiguraţi că se dizolvă bine. Mie mi s-a întâmplat deseori să se lase sarea la fund şi murăturile să se înmoaie. Lăsaţi saramura să se răcească sau turnaţi-o fierbinte peste murături, după preferinţă. Eu am turnat-o fierbinte, apoi am fixat trei şipci deasupra ca să ţină murăturile sub apă.
Am pus o folie de plastic deasupra şi apoi capacul şi am lăsat butoiul două zile în bucătărie. Azi am verificat moarea să văd dacă e suficient de sărată şi l-am dat la rece în balcon. Dacă moarea nu e suficient de sărată, mai adăugaţi sare, dacă e prea sărată mai scoateţi din ea şi puneţi apă. Am gustat şi un castravecior şi e foarte crocant, să sperăm că se menţine aşa.
sursa:laurafrunza.com
Subiecte similare
» MURĂTURI ASORTATE LA BORCAN
» MÂNCARE DE VINETE,MURĂTURI ASORTATE
» VARZĂ MURATĂ la BUTOI
» Muraturi taranesti, de vara
» TOTUL DESPRE MURĂTURI
» MÂNCARE DE VINETE,MURĂTURI ASORTATE
» VARZĂ MURATĂ la BUTOI
» Muraturi taranesti, de vara
» TOTUL DESPRE MURĂTURI
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum