MURĂTURI ASORTATE LA BORCAN
Pagina 1 din 1
MURĂTURI ASORTATE LA BORCAN
MURĂTURI ASORTATE LA BORCAN
ingrediente: 3 kg gogonele, 3 kg ardei grasi, 2 kg morcovi, 1 conopida, 500 g zahar, 1 lingura de sare, 1l otet, 6-7 foi de dafin, 1 lingura mustar boabe, 1 lingura piper boabe,
Ustensile de bucatarie: capsator pentru borcane
Electrocasnice: aragaz sau plita de gatit
Preparare: Mai intai spalam legumele si le taiem bucati potrivite,
apoi le amestecam intr-un vas suficient de mare.
Separat, preparam compozitia din otet, zahar, sare, foi de dafin, mustar si piper si o fierbem pe aragaz sau pe plita de gatit pana cand da in clocot.
Lasam otetul cu condimentele sa se raceasca putin, apoi il turnam peste legume. Lasam totul la temperatura camerei peste noapte (sau 12 ore). In acest timp, legumele isi "lasa" zeama si se inmoaie.
Pregatim borcanele pentru muraturi si le umplem cu legumele din zeama cu otet, pe care o pastram
si o turnam cu grija peste legumele din borcane.
Lasam muraturile sa se aseze si mai completam cu zeama, pana cand se umplu borcanele.
Lasam sa se limpezeasca si apoi capsam borcanele bine cu capsatorul special, astfel incat sa nu rasufle. Pentru aceasta reteta de salata de muraturi nu avem nevoie sa folosim nici un fel de conservanti, insa secretul este ca borcanele sa fie foarte bine capsate.
sursa
pofta-mare.ro
ingrediente: 3 kg gogonele, 3 kg ardei grasi, 2 kg morcovi, 1 conopida, 500 g zahar, 1 lingura de sare, 1l otet, 6-7 foi de dafin, 1 lingura mustar boabe, 1 lingura piper boabe,
Ustensile de bucatarie: capsator pentru borcane
Electrocasnice: aragaz sau plita de gatit
Preparare: Mai intai spalam legumele si le taiem bucati potrivite,
apoi le amestecam intr-un vas suficient de mare.
Separat, preparam compozitia din otet, zahar, sare, foi de dafin, mustar si piper si o fierbem pe aragaz sau pe plita de gatit pana cand da in clocot.
Lasam otetul cu condimentele sa se raceasca putin, apoi il turnam peste legume. Lasam totul la temperatura camerei peste noapte (sau 12 ore). In acest timp, legumele isi "lasa" zeama si se inmoaie.
Pregatim borcanele pentru muraturi si le umplem cu legumele din zeama cu otet, pe care o pastram
si o turnam cu grija peste legumele din borcane.
Lasam muraturile sa se aseze si mai completam cu zeama, pana cand se umplu borcanele.
Lasam sa se limpezeasca si apoi capsam borcanele bine cu capsatorul special, astfel incat sa nu rasufle. Pentru aceasta reteta de salata de muraturi nu avem nevoie sa folosim nici un fel de conservanti, insa secretul este ca borcanele sa fie foarte bine capsate.
sursa
pofta-mare.ro
Subiecte similare
» MURĂTURI ASORTATE LA BUTOI
» MÂNCARE DE VINETE,MURĂTURI ASORTATE
» GOGOȘARI LA BORCAN
» ARDEI COPȚI LA BORCAN
» TOTUL DESPRE MURĂTURI
» MÂNCARE DE VINETE,MURĂTURI ASORTATE
» GOGOȘARI LA BORCAN
» ARDEI COPȚI LA BORCAN
» TOTUL DESPRE MURĂTURI
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum