Plăcintă ardeleneasca cu varză murată și cartofi
Pagina 1 din 1
Plăcintă ardeleneasca cu varză murată și cartofi
Plăcintă ardeleneasca cu varză murată și cartofi
Ingrediente
500 g faina
1/2 cub drojdie
putin lapte pentru inmuiat drojdia
350 ml apa calduta
sare
500 g cartofi (3 cartofi)
250 g varza acra (murata)
ulei
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit. Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata.
Se toaca marunt, se stoarce si se caleste in putin ulei.
Intr-un bol se pune faina si se face o adancitura in mijloc in care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare.
Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa dospeasca maiaua. Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat.
Se framanta cu mainile pana ce aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic. Se acopera vasul si se lasa 30 de minute la loc cald.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei.
Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara. Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin.
Pofta buna!
Sursa:gustos.ro
Ingrediente
500 g faina
1/2 cub drojdie
putin lapte pentru inmuiat drojdia
350 ml apa calduta
sare
500 g cartofi (3 cartofi)
250 g varza acra (murata)
ulei
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit. Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata.
Se toaca marunt, se stoarce si se caleste in putin ulei.
Intr-un bol se pune faina si se face o adancitura in mijloc in care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare.
Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa dospeasca maiaua. Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat.
Se framanta cu mainile pana ce aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic. Se acopera vasul si se lasa 30 de minute la loc cald.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei.
Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara. Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin.
Pofta buna!
Sursa:gustos.ro
Subiecte similare
» Plăcintă cu pui
» Sarmale în foi de varză murată
» PLĂCINTĂ cu IAURT
» Plăcintă cu prune
» Placinta cu praz
» Sarmale în foi de varză murată
» PLĂCINTĂ cu IAURT
» Plăcintă cu prune
» Placinta cu praz
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum