Ardei Umpluti la Cuptor
Pagina 1 din 1
Ardei Umpluti la Cuptor
Timp de preparare: pregatire: 40 min; la cuptor: 1 ora.
Ingrediente: 300 g carne tocata de porc sau de vita, sau amestecata, jumatate de cana de orez, lasat la inmuiat in apa cel putin 1/2 ora, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 cepe, 12 ardei de marime medie, 300 ml suc de rosii, 3 rosii intregi, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 2-3 foi de dafin, smantana pentru servit.
Electrocasnice: cuptor
Ustensile de Bucatarie:cratita de cuptor cu capac
Pregatim compozitia pentru ardeii umpluti astfel: amestecam carnea tocata cu morcovul, ceapa si dovlecelul date pe razatoare.
Adaugam orezul inmuiat in apa, sarea si piperul si amestecam bine.
Curatam ardeii, taind portiunea cu codita ca un capac si avem grija sa nu rupem ardeiul. Curatam samburii din interiorul ardeiului si il spalam bine.
Umplem fiecare ardei cu compozitia pregatita din carne tocata si legume. Asezam ardeii cu deschiderea in sus intr-o cratita ce poate fi folosita in cuptor si facem cate un capac din felii de rosii pentru fiecare.
Turnam sucul de rosii pana la jumatatea cratitei si adaugam foile de dafin maruntite.
Dam ardeii umpluti la cuptor, itr-o cratita acoperita, timp de o ora sau pana cand carnea, legumele si orezul sunt fierte. Aceasta reteta de ardei umpluti se poate prepara si pe aragaz, dar iese mai gustoasa la cuptor.
Ardeii umpluti se servesc la felul principal la pranz, cu smantana si paine proaspata. Se pot tine timp de 2-3 zile la frigider si se reincalzesc la cuptorul cu microunde.
Reteta de ardei umpluti la cuptor este delicioasa!
sursa pofta-mare.ro
Ingrediente: 300 g carne tocata de porc sau de vita, sau amestecata, jumatate de cana de orez, lasat la inmuiat in apa cel putin 1/2 ora, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 cepe, 12 ardei de marime medie, 300 ml suc de rosii, 3 rosii intregi, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 2-3 foi de dafin, smantana pentru servit.
Electrocasnice: cuptor
Ustensile de Bucatarie:cratita de cuptor cu capac
Pregatim compozitia pentru ardeii umpluti astfel: amestecam carnea tocata cu morcovul, ceapa si dovlecelul date pe razatoare.
Adaugam orezul inmuiat in apa, sarea si piperul si amestecam bine.
Curatam ardeii, taind portiunea cu codita ca un capac si avem grija sa nu rupem ardeiul. Curatam samburii din interiorul ardeiului si il spalam bine.
Umplem fiecare ardei cu compozitia pregatita din carne tocata si legume. Asezam ardeii cu deschiderea in sus intr-o cratita ce poate fi folosita in cuptor si facem cate un capac din felii de rosii pentru fiecare.
Turnam sucul de rosii pana la jumatatea cratitei si adaugam foile de dafin maruntite.
Dam ardeii umpluti la cuptor, itr-o cratita acoperita, timp de o ora sau pana cand carnea, legumele si orezul sunt fierte. Aceasta reteta de ardei umpluti se poate prepara si pe aragaz, dar iese mai gustoasa la cuptor.
Ardeii umpluti se servesc la felul principal la pranz, cu smantana si paine proaspata. Se pot tine timp de 2-3 zile la frigider si se reincalzesc la cuptorul cu microunde.
Reteta de ardei umpluti la cuptor este delicioasa!
sursa pofta-mare.ro
Subiecte similare
» Ardei umpluti cu tofu
» Ardei umpluti de post
» ARDEI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ
» Dovlecei Umpluți
» Castraveţi umpluţi
» Ardei umpluti de post
» ARDEI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ
» Dovlecei Umpluți
» Castraveţi umpluţi
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum