Mancarica de vinete, in stil mediteranian
Pagina 1 din 1
Mancarica de vinete, in stil mediteranian
Mancarica de vinete, in stil mediteranian
In bucataria romaneasca, vinetele se coc sau se prajesc in ulei de floarea soarelui, inainte de a le pune in musaca sau in mancare de vinete.Cand pregatesti vinete in bulion, pentru iarna, de asemenea, vinetele se prajesc in ulei de floarea soarelui.Vinetele taiate felii groase de 2 cm, oparite, se congeleaza si se gatesc iarna, in musaca sau mancare de vinete.Cum toamna bate la usa, m-am hotarat sa fac o mancare de vinete, mai altfel.Secret ! Pentru salata de vinete se cumpara vinete mari si negre, asemanatoare ca forma, cu dovleacul portocaliu/ auriu, pentru copt. Pentru mancarica de vinete sunt preferate, vinetele subtiri si lunguiete, de un negru pal, numite vinete libaneze.Vinetele se taie in bucati mai mari. Ardeii capia si gogosarul se taie in fasii subtiri de 1 cm grosime. Ceapa alba se taie rondele. Se curata si 3 catei de usturoi, mai mari. Se spala sub jet de apa rece, o legatura de patrunjel verde si se taie fin.Se pune ulei de masline intr-o cratita si cand este incins, se pun legumele, taiate. Se presara sare grunjoasa si piper proaspat macinat. Se calesc, putin, toate legumele, amestecand cu o lingura de lemn.A nu se omite ! Nu se adauga apa. Calirea se face la inceput, la foc mijlociu, amestecand cu lingura de lemn, cu grija, sa nu se rupa legumele, ca stricam fasonul mancaricii Cand legumele au prins a se muia si isi lasa apa destula, cat sa nu se mai prinda mancarica de fundul cratitei, se reduce focul si se pune capacul la cratita/ se inabusesc legumele.Cand legumele au scazut la jumatate, se pune usturoiul taiat feliute si se presara patrunjel verde.Mancarica de vinete se serveste rece, cu rosii proaspete, taiate felii si sarate. Nu-i nicio greseala daca se gusta un pahar de vin roze, usor racit.Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Mancarica de vinete este un preparat care poate fi servit in zilele de post crestinesc. Cine nu tine post, poate sa serveasca mancarica de vinete, rece, langa o friptura de porc, la gratar, fierbinte si o salata verde.In mancarica de vinete se pot adauga cateva fire de paste fainoase/ spagheti, fierte si cina este gata.
reteta de pe net
In bucataria romaneasca, vinetele se coc sau se prajesc in ulei de floarea soarelui, inainte de a le pune in musaca sau in mancare de vinete.Cand pregatesti vinete in bulion, pentru iarna, de asemenea, vinetele se prajesc in ulei de floarea soarelui.Vinetele taiate felii groase de 2 cm, oparite, se congeleaza si se gatesc iarna, in musaca sau mancare de vinete.Cum toamna bate la usa, m-am hotarat sa fac o mancare de vinete, mai altfel.Secret ! Pentru salata de vinete se cumpara vinete mari si negre, asemanatoare ca forma, cu dovleacul portocaliu/ auriu, pentru copt. Pentru mancarica de vinete sunt preferate, vinetele subtiri si lunguiete, de un negru pal, numite vinete libaneze.Vinetele se taie in bucati mai mari. Ardeii capia si gogosarul se taie in fasii subtiri de 1 cm grosime. Ceapa alba se taie rondele. Se curata si 3 catei de usturoi, mai mari. Se spala sub jet de apa rece, o legatura de patrunjel verde si se taie fin.Se pune ulei de masline intr-o cratita si cand este incins, se pun legumele, taiate. Se presara sare grunjoasa si piper proaspat macinat. Se calesc, putin, toate legumele, amestecand cu o lingura de lemn.A nu se omite ! Nu se adauga apa. Calirea se face la inceput, la foc mijlociu, amestecand cu lingura de lemn, cu grija, sa nu se rupa legumele, ca stricam fasonul mancaricii Cand legumele au prins a se muia si isi lasa apa destula, cat sa nu se mai prinda mancarica de fundul cratitei, se reduce focul si se pune capacul la cratita/ se inabusesc legumele.Cand legumele au scazut la jumatate, se pune usturoiul taiat feliute si se presara patrunjel verde.Mancarica de vinete se serveste rece, cu rosii proaspete, taiate felii si sarate. Nu-i nicio greseala daca se gusta un pahar de vin roze, usor racit.Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Mancarica de vinete este un preparat care poate fi servit in zilele de post crestinesc. Cine nu tine post, poate sa serveasca mancarica de vinete, rece, langa o friptura de porc, la gratar, fierbinte si o salata verde.In mancarica de vinete se pot adauga cateva fire de paste fainoase/ spagheti, fierte si cina este gata.
reteta de pe net
Bianca-
Subiecte similare
» Preparate din Carne de Miel
» Mancare de vinete
» Salată de vinete
» Salată de vinete românească
» Vinete Umplute la Cuptor
» Mancare de vinete
» Salată de vinete
» Salată de vinete românească
» Vinete Umplute la Cuptor
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum