Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Mancare de vinete

In jos

Mancare de vinete Empty Mancare de vinete

Mesaj  Bianca Sam 09 Oct 2010, 20:15

Mancare de vinete

mancarea de vinete este un preparat de sezon, deosebit de gustos si cel mai important, este usor de incropit.Iti trebuie 3-4 vinete lunguiete, negre si sanatoase, niste ardei gras si ardei capia, ceapa, verdeata.
Mancare de vinete Mancare-de-vineteRondelele de vinete se storc bine de apa (este amara, ca fierea ?!) si se prajesc pe ambele fete, in ulei de floarea soarelui, bine incins.Mancare de vinete Mancare-de-vinete-1Separat se caleste, in ulei de floarea soarelui, o ceapa alba, mare, taiata rondele, un ardei gras verde si un ardei capia, rosu. Nu se pune apa, isi vor lasa legumele destula apa, pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Focul sub cratita sa fie la moderat, pentru a nu se evapora apa din legume, inainte de a se muia ceapa si a capata stralucire (devine sticloasa cand este facuta, exact cat trebuie).Mancare de vinete Mancare-de-vinete-2Se amesteca legumele din cele doua cratite si se acopera cu multe rosii, taiate rondele. Se lasa la foc potrivit, pana cand sosul capata 0 culoare maroniu-rosiatica.Se adauga 3-4 catei de usturoi, taiat felii subtiri, 2-3 frunze late, de busuioc verde si patrunjel verde, tocate fin.Mancare de vinete Mancare-de-vinete-in-stil-mediteranian-2Mancarea de vinete este un preparat de vara-toamna, care se poate servi cald sau rece, cu paine neagra sau integrala, calda. Mancare de vinete Mancare-de-vinete-4Pentru ca cina sa fie perfecta, mancarea de vinete se serveste drept garnitura la o pulpa de pui (din cel facut intreg, la cuptor, cu ceva zile in urma, cand spre seara se mai potolise canicula, am preparat un pui intreg la cuptor si am pus la congelator, ce nu am putut consuma atunci cand am copt puiul).Mancare de vinete Mancare-de-vinete-5Daca tot a mai ramas mancare de vinete, pentru a doua zi, la pranz o putem pune garnitura, la o friptura de porc, facuta la tigaie sau la gratar.Nu uitati sa puneti alaturi o salata de vara, asortata (rosii, castraveti, ardei gras, ceapa si marar verde, tocat fin), un pahar de vin alb, sec, rece si festinul va fi garantat.Mancare de vinete Mancare-de-vinete-cu-carne-de-porc Nu ezitati sa muiati cu paine (in special daca este calda) in sosul de la mancarea de vinete.

reteta de pe net
Bianca
Bianca

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum