Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Aripi de curcan cu legume, la cuptor

In jos

Aripi de curcan cu legume, la cuptor Empty Aripi de curcan cu legume, la cuptor

Mesaj  Bianca Sam 09 Oct 2010, 18:37

Aripi de curcan cu legume, la cuptor

Am parlit aripile la flacara aragazului si le-am portionat. Le-am frecat cu nadejde si furie culinara, cu un amestec de ulei de masline, zeama de lamaie, vin alb demisec, sare si piper proaspat macinate, cimbru uscat, usturoi pisat. Le-am lasat in frigider, la rece, 30 de minute, sa se odihneasca dupa masaj, adica sa se macereze.Am pregatit legumele – ceapa, cartofi, morcovi, telina, ardei gras, catei de usturoi. Le-am curatat, spalat sub jet de apa rece. Am portionat legumele, in bucati mai mari. Le-am dichisit si pe ele, prin amestecare cu mana, folosind un amestec de ulei de masline, cimbru uscat, sare si piper proaspat macinate. De gust, am pus si niste boia de ardei iute.Aripi de curcan cu legume, la cuptor Aripi-de-curcan-cu-legume-la-cuptorPeste legume am asezat aripile de curcan. Am stropit totul cu niste vin alb demisec. Am mai adaugat 2 frunze de foi de dafin si o crenguta de rozmarin verde.Am introdus tava termorezistenta, in cuptorul incalzit al aragazului, mai intai, 20 de minute la foc mare, apoi am redus focul, la potrivit. In cele 20 de minute, carnea a prins o culoare maronie si a oprit tot mustul din carne, sub piele. A urmat o coacere, in suc propriu, a aripilor de curcan, pentru cca. 2 ore. Coacerea dureaza in functie de cat de mare este flacara aragazului si cat de hotarata este gospodina, de a iesi carnea mustoasa sau uscata. Nu dispari 2 ore din bucatarie, mai dai cate o geana prin cuptorul aragazului sa vezi daca nu a zburat cumva curcanul. Mai intorci aripile de curcan, mai amesteci legumele, cu o lingura, dar cu mila, sa nu le rupi.Aripi de curcan cu legume, la cuptor Aripi-de-curcan-cu-legume-la-cuptor-1 Cat timp se fac aripile de curcan (intra varful cutitului, usor, in carne, pana la os), va faceti timp sa preparati un mujdei de usturoi verde – o legatura de ustoroi tocat marunt, sare, ulei de masline, patrunjel verde tocat fin, lapte covasit facut in casa, din lapte dulce si maia (sau iaurt, cumparat din market). Cred ca ar merge si niste hrean proaspat ras, amestecat cu iaurt si verdeata, in loc de mujdei.Daca tot pregatiti un festin regesc, se merita sa incropiti si o mamaliga calda, facuta in lapte dulce.Aripi de curcan cu legume, la cuptor Aripi-de-curcan-cu-legume-la-cuptor-2Friptura se serveste fierbinte, cu sosul in care s-a copt, presarat peste legume. Mujdeiul de usturoi si mamaliga calda se pun la indemana, pe masa.

reteta de pe net
Bianca
Bianca

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum