Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Muschiul umplut

In jos

Muschiul umplut Empty Muschiul umplut

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 09:00

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ustensile: ata mai groasa si mai rezistenta.
Electrocasnice: aragaz; tocator de carne sau robot de bucatarie;
Ingrediente pentru 2 purcelusi: 1kg de muschi de porc (portionata in doua), 200 g carne tocata (o puteti cumpara gata tocata sau o tocati acasa la tocator sau la robotul de bucatarie), 1 ou, 1 capatana de usturoi, sare, piper, 4 foi de dafin, 1 pahar de vin alb, alte condimente dupa gust. In supermarketuri gasiti fie amestecate pentru diverse preparate, fie le cumparati separat si le amestecati acasa in bucatarie. Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut_ingrediente
Tocam carnea pentru tocat la tocator sau la robotul de bucatarie si amestecam carnea tocata cu oul, 1/2 din usturoiul pisat, sarea, piperul si condimentele. Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut_compozitie
Desfacem fiecare bucata de muschi de porc pe lungime ca sa obtinem o bucata de carne groasa de 1 cm si lunga cam de 25 cm. Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut_carne


Umplem muschiul desfacut cu compozitia de carne tocata, ou si condimente... Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut
...o rulam cu grija, nci prea strans, nici prea slab, astfel incat sa nu curga carnea tocata... Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut_legare
... si legam purcelusul cu ata, infasurandu-l pe toata lungimea.Nu strangem prea tare, ca sa nu iasa compozitia din el, dar suficient cat sa il tina bine legat. Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut_legat


Umplem o oala, suficient de mare cat sa incapa purcelusii, cu apa,adaugam vinul, foi de dafin, 1/2 lingura de sare, piper, usturoiul ramas, condimente pentru carne de porc si punem totul la fiert pe aragaz. Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut_condimente
Este gata cam peste 1 ora sau dupa ce a fiert carnea suficient. Oprim aragazul si scoatem ata pentru ca acum carnea fiarta nu se mai desface. Muschiul umplut (care seamana cu un purcelus) se serveste ca preparat din carne la micul dejun sau ca aperitiv, cu paine si mustar. Muschiul umplut Retete_culinare_muschi_umplut_gata

sursa

pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum