Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

BLAT PENTRU PIZZA

In jos

BLAT PENTRU PIZZA Empty BLAT PENTRU PIZZA

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 17:24




Timp de preparare: pregatire:30 minute; crescut aluat:2 ore.
Ingrediente pentru 4 blaturi de pizza: 300 ml apa calda, 1 lingurita de zahar, 25 g drojdie, 500 g faina de grau, 1 lingurita de sare, 50 g unt sau margarina (daca doriti sa faceti pizza de post).
Preparare blat pizza:
Mai intai turnam apa calda intr-un castronel si o amestecam cu zaharul pana cand se dizolva. Adaugam drojdia sfaramata si o amestecam bine cu o furculita. Acoperim castronul si il lasam intr-un loc calduros timp de 10 - 15 minute sau pana cand face spuma.



Intr-un castron ceva mai mare amestecam faina cu sarea, untul (sau margarina) topit si drojdia.



Amestecam cu mainile pana se formeaza un aluat moale.Aluatul astfel format trebuie acum framantat. Putem face asta pe un blat de lucru curat, pe care presaram putina faina. Framantam aluatul de pizza pana cand devine neted, elastic si nu mai este lipicios.




Punem aluatul pentru pizza intr-un castron, il acoperim cu o folie si il lasam la crescut la cald pana cand isi dubleaza volumul.



Dupa ce a crescut, mai framantam o data aluatul de pizza si il impartim in patru.



Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu un sucitor de coca pana ii dam forma rotunda sau patrata, in functie de reteta de pizza pe care dorim sa o preparam.Daca doriti sa pastrati aluatul pentru mai tarziu, puneti blaturile unul peste altul, despartite de folie de plastic si le tineti la congelator. Astfel, puteti oricand sa aveti un blat de pizza gata pregatit, care nu trebuie decat descongelat.



sursa pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum