Pizza de post cu blat din mămăligă
Pagina 1 din 1
Pizza de post cu blat din mămăligă
Pizza de post cu blat din mămăligă
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 200 g. malai
- 50 g. margarina
- sos de rosii cu legume
- 200 g. boabe de porumb fiert
- 450 g. rosii, taiate sferturi
- 200g ciuperci
- 2 lingurite cimbru uscat
- frunze de spanac
- peste din conserva (optional)
- tofu (optional)
- ierburi
Mod de preparare
Puneti la fiert 750 ml. de apa cu 1 lingurita de sare.
Adaugati dovleceii curatati si taiati rondele (mai groase) si opariti-i timp de 1-2 minute.
Scoateti apoi dovleceii din apa si clatiti-i sub jet de apa rece.
Cand apa fierbe, presarati malaiul "in ploaie", micsorati flacara si
fierbeti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce
compozitia se ingroasa. (Este fiarta cand se desprinde de pe vas)
Incorporati apoi margarina. Rasturnati
mamaliga intr-o tava pentru friptura, de marime potrivita. Formati un
strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa, lasati sa se
raceasca dupa care intindeti uniform un strat de sos de rosii cu legume.
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C.
Peste stratul de mamaliga puneti porumbul fiert, dovleceii, ciupercile calite
in putin ulei de masline (ca sa lase apa) cu sare si piper, rosiile
taiate sferturi, frunzele de spanac, apoi presarati sare, piper si
cimbru sau verdeturi italiene pentru pizza.
Daca este zi de dezlegare la peste puteti
adauga si file-uri de peste din conserva. Pentru un plus de savoare se
poate adauga si tofu.
Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 200 g. malai
- 50 g. margarina
- sos de rosii cu legume
- 200 g. boabe de porumb fiert
- 450 g. rosii, taiate sferturi
- 200g ciuperci
- 2 lingurite cimbru uscat
- frunze de spanac
- peste din conserva (optional)
- tofu (optional)
- ierburi
Mod de preparare
Puneti la fiert 750 ml. de apa cu 1 lingurita de sare.
Adaugati dovleceii curatati si taiati rondele (mai groase) si opariti-i timp de 1-2 minute.
Scoateti apoi dovleceii din apa si clatiti-i sub jet de apa rece.
Cand apa fierbe, presarati malaiul "in ploaie", micsorati flacara si
fierbeti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce
compozitia se ingroasa. (Este fiarta cand se desprinde de pe vas)
Incorporati apoi margarina. Rasturnati
mamaliga intr-o tava pentru friptura, de marime potrivita. Formati un
strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa, lasati sa se
raceasca dupa care intindeti uniform un strat de sos de rosii cu legume.
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C.
Peste stratul de mamaliga puneti porumbul fiert, dovleceii, ciupercile calite
in putin ulei de masline (ca sa lase apa) cu sare si piper, rosiile
taiate sferturi, frunzele de spanac, apoi presarati sare, piper si
cimbru sau verdeturi italiene pentru pizza.
Daca este zi de dezlegare la peste puteti
adauga si file-uri de peste din conserva. Pentru un plus de savoare se
poate adauga si tofu.
Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.
Mod de servire
Lasati pizza de post cu blat de mamaliga sa se raceasca putin dupa care poate fi servita.
sursa:culinar.ro
Lasati pizza de post cu blat de mamaliga sa se raceasca putin dupa care poate fi servita.
sursa:culinar.ro
Subiecte similare
» BLAT PENTRU PIZZA
» Pizza vegetariană de post
» Pizza vegetariană
» Scrumbie in Folie, cu Mamaliga
» Mamaliga cu porcarele, la cuptor, in vasul roman
» Pizza vegetariană de post
» Pizza vegetariană
» Scrumbie in Folie, cu Mamaliga
» Mamaliga cu porcarele, la cuptor, in vasul roman
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum