Reteta de Mucenici Moldovenesti
Pagina 1 din 1
Reteta de Mucenici Moldovenesti
Timp de preparare: pregatire: 1 ora, crescut aluatul: 1 ora si jumatate, la cuptor: 1 ora.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Utensile de Bucatarie: sucitor de coca, tava de cuptor
Ingrediente:
- pentru aluat: 1 kg faina, 25 g de drojdie, 2 oua (optional: nu folositi oua daca vreti sa faceti mucenici de post), 1/2 lingurita de sare,2 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri ulei;
-pentru ornat: 100 g miere, 100 g miez de nuca;
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, adaugand din cand in cand cate putina apa.
Se lasa aluatul la crescut intr-un loc calduros, langa aragaz, cam 1 ora si jumatate pana devine pufos.
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din acesta, se ruleaza si se formeaza mucenicii.
Ungeti tava de cuptor cu putin ulei si asezati mucenicii in ea, dupa care ii ungeti cu apa si zahar vanilat.
Dati mucenicii la cuptor pana se rumenesc.
Intre timp, pregatiti miezul de nuca si il tocati sau il sfaramati cu sucitorul de coca.
Dupa ce se rumenesc, ungeti mucenicii moldovenesti cu miere si miez de nuca.
Mucenicii moldovenesti sunt crocanti si rumeni, iar mierea si nuca ii fac absolut deliciosi. Ii puteti servi ca atare sau inmuiati in sirop de zahar ars
Aceasta reteta traditionla de mucenici moldovenesti se pregateste pentru 9 martie.
sursa pofta-mare.ro
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Utensile de Bucatarie: sucitor de coca, tava de cuptor
Ingrediente:
- pentru aluat: 1 kg faina, 25 g de drojdie, 2 oua (optional: nu folositi oua daca vreti sa faceti mucenici de post), 1/2 lingurita de sare,2 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri ulei;
-pentru ornat: 100 g miere, 100 g miez de nuca;
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, adaugand din cand in cand cate putina apa.
Se lasa aluatul la crescut intr-un loc calduros, langa aragaz, cam 1 ora si jumatate pana devine pufos.
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din acesta, se ruleaza si se formeaza mucenicii.
Ungeti tava de cuptor cu putin ulei si asezati mucenicii in ea, dupa care ii ungeti cu apa si zahar vanilat.
Dati mucenicii la cuptor pana se rumenesc.
Intre timp, pregatiti miezul de nuca si il tocati sau il sfaramati cu sucitorul de coca.
Dupa ce se rumenesc, ungeti mucenicii moldovenesti cu miere si miez de nuca.
Mucenicii moldovenesti sunt crocanti si rumeni, iar mierea si nuca ii fac absolut deliciosi. Ii puteti servi ca atare sau inmuiati in sirop de zahar ars
Aceasta reteta traditionla de mucenici moldovenesti se pregateste pentru 9 martie.
sursa pofta-mare.ro
Subiecte similare
» Mucenici şi babe a la Uica Mihai
» Pârjoale moldoveneşti
» RĂCITURI DE PORC MOLDOVENEȘTI
» Reteta de Placinta cu Branza si Stafide
» Reteta de Turte
» Pârjoale moldoveneşti
» RĂCITURI DE PORC MOLDOVENEȘTI
» Reteta de Placinta cu Branza si Stafide
» Reteta de Turte
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum