Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Reteta de Turte

In jos

Reteta de Turte Empty Reteta de Turte

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 16:57

Timpde preparare: pregatire si framantat: 45 minute, crescut aluatul:1 ora, pe plita:30 minute.
Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!).
Preparare:
Ca sa facem aluatul pentru turte, amestecam faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa calduta (nu fierbinte, dar nici rece). Framantam bine bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasam sa creasca intr-un loc calduros din bucatarie aproximativ o ora sau pana cand devine pufos, Reteta de Turte Retete_paine_turte_aluat
dupa care il luam iar la framantat, ca sa formam turtitele. Cu un sucitor intindem cate o bucata din aluat si ii dam o forma rotunda, cu diametrul cam cat palma intinsa. Punem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.
Sfatul bucatarului: nu dati focul prea iute,caci turtele se vor arde la suprafata, dar miezul va ramane crud, dar nici prea stins, pentru ca se vor coace prea incet. Reteta de Turte Retete_paine_turte_tigaie
La tara turtele se coc pe plita cu lemne si se prepara mai repede decat painea, care trebuie tinuta in cuptor, dar o pot inlocui la masa si sunt foarte gustoase si sanatoase. Reteta de Turte Retete_paine_turte_gata
Pofta Mare!



sursa pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum