Reteta de Turte
Pagina 1 din 1
Reteta de Turte
Timpde preparare: pregatire si framantat: 45 minute, crescut aluatul:1 ora, pe plita:30 minute.
Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!).
Preparare:
Ca sa facem aluatul pentru turte, amestecam faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa calduta (nu fierbinte, dar nici rece). Framantam bine bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasam sa creasca intr-un loc calduros din bucatarie aproximativ o ora sau pana cand devine pufos,
dupa care il luam iar la framantat, ca sa formam turtitele. Cu un sucitor intindem cate o bucata din aluat si ii dam o forma rotunda, cu diametrul cam cat palma intinsa. Punem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.
Sfatul bucatarului: nu dati focul prea iute,caci turtele se vor arde la suprafata, dar miezul va ramane crud, dar nici prea stins, pentru ca se vor coace prea incet.
La tara turtele se coc pe plita cu lemne si se prepara mai repede decat painea, care trebuie tinuta in cuptor, dar o pot inlocui la masa si sunt foarte gustoase si sanatoase.
Pofta Mare!
sursa pofta-mare.ro
Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!).
Preparare:
Ca sa facem aluatul pentru turte, amestecam faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa calduta (nu fierbinte, dar nici rece). Framantam bine bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasam sa creasca intr-un loc calduros din bucatarie aproximativ o ora sau pana cand devine pufos,
dupa care il luam iar la framantat, ca sa formam turtitele. Cu un sucitor intindem cate o bucata din aluat si ii dam o forma rotunda, cu diametrul cam cat palma intinsa. Punem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.
Sfatul bucatarului: nu dati focul prea iute,caci turtele se vor arde la suprafata, dar miezul va ramane crud, dar nici prea stins, pentru ca se vor coace prea incet.
La tara turtele se coc pe plita cu lemne si se prepara mai repede decat painea, care trebuie tinuta in cuptor, dar o pot inlocui la masa si sunt foarte gustoase si sanatoase.
Pofta Mare!
sursa pofta-mare.ro
Subiecte similare
» Reteta de Placinta cu Branza si Stafide
» Reteta Traditionala de Piftie
» Reteta de Mucenici Moldovenesti
» Reteta de Post Spanac cu Orez
» Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor
» Reteta Traditionala de Piftie
» Reteta de Mucenici Moldovenesti
» Reteta de Post Spanac cu Orez
» Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum