Pogacele cu Jumari (ardelenesti)
Pagina 1 din 1
Pogacele cu Jumari (ardelenesti)
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 400 gr jumări de porc
- 200 gr untură de porc
- 40 gr drojdie proaspătă
- 2 ouă
- 50 gr zahăr
- 650 ml lapte
- 20 gr seminţe de chimen
- sare şi piper
- Drojdia se dizolvă în puţin lapte, se adaugă zahărul şi puţină făină şi se lasă să crească.
- Dupa circa o oră, se adaugă restul de lapte (călduţ) şi de făină şi se lasă să dospească încă o oră.
- Jumările se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă bine cu untul, sarea şi piperul.
- Din cocă se întinde cu sucitorul o foaie, de circa 1 cm grosime, peste care se întinde cu un cuţit compozitia facută din jumări şi untura, se împătureşte coca şi se întinde de încă 3-4 ori, lăsând coca să se odihnească la rece după fiecare împăturire.
- Se încinge cuptorul la 180 grade (foc mediu).
- După ce aţi repetat operaţiunea de 3-4 ori, se întinde din nou foaia, se taie cu un pahar sau cu o formă de tăiat coca.
- Se unge fiecare bucată cu gălbenuş de ou, se presară chimen, se aşază în tava de copt (tapetată cu hârtie de copt, de preferință).
- Se coc la foc potrivit până încep să se rumenească.
Vizitato- Vizitator
Re: Pogacele cu Jumari (ardelenesti)
si mie imi pla pogacele ana , nu am facut de mult dar am copiat reteta sa le fac cind am timp si pofta.ana53 a scris:Ingrediente:Preparare:
- 1 kg făină
- 400 gr jumări de porc
- 200 gr untură de porc
- 40 gr drojdie proaspătă
- 2 ouă
- 50 gr zahăr
- 650 ml lapte
- 20 gr seminţe de chimen
- sare şi piper
- Drojdia se dizolvă în puţin lapte, se adaugă zahărul şi puţină făină şi se lasă să crească.
- Dupa circa o oră, se adaugă restul de lapte (călduţ) şi de făină şi se lasă să dospească încă o oră.
- Jumările se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă bine cu untul, sarea şi piperul.
- Din cocă se întinde cu sucitorul o foaie, de circa 1 cm grosime, peste care se întinde cu un cuţit compozitia facută din jumări şi untura, se împătureşte coca şi se întinde de încă 3-4 ori, lăsând coca să se odihnească la rece după fiecare împăturire.
- Se încinge cuptorul la 180 grade (foc mediu).
- După ce aţi repetat operaţiunea de 3-4 ori, se întinde din nou foaia, se taie cu un pahar sau cu o formă de tăiat coca.
- Se unge fiecare bucată cu gălbenuş de ou, se presară chimen, se aşază în tava de copt (tapetată cu hârtie de copt, de preferință).
- Se coc la foc potrivit până încep să se rumenească.
Nutzy-
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum