Pogăcele cu jumări ca la Bocșa
Pagina 1 din 1
Pogăcele cu jumări ca la Bocșa
Pogăcele cu jumări ca la Bocșa
ingredientemod de preparare
- 400 g de faina;
- 400 g de jumari macinate;
- 1 ou;
- 50 g de margarina;
- 1 lingura de smantana;
- 1 lingurita de zahar;
- 25 g de drojdie;
- 100 ml de lapte;
- sare si piper.
sursa:skytrip.ro
- drojdia se amesteca cu laptele caldut si cu zaharul, lasandu-se la dospit 15 minute;
- cand a crescut, se amesteca cu faina, jumarile macinate (trecute prin masina
de tocat), smantana, margarina, sare si piper dupa gust, iar aluatul
obtinut se framanta bine;- se intinde apoi o foaie de 1/2 cm grosime, din care se taie rondele, cu ajutorul unui pahar intors;
- pogacelele obtinute se ung cu ou batut, se aseaza intr-o tava si se coc la foc potrivit, timp de 20 de minute.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum