Ciorbă de pui a la grec
Pagina 1 din 1
Ciorbă de pui a la grec
Ingrediente
1 kg pui, 2,5 I apa, 200 g morcovi, 2 ardei, 100 g telina, 2 cepe, 100 g orez, 250 g smantana, 50 g faina, 3 oua, 100 ml ulei, lamaie, 50 g patrunjel, 50 g marar, sare.
Mod de preparare
Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se calesc in putin ulei.Dupa ce s-au calit se pune supa de legume si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat. In timpul fierberii se spumeaza. Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge si se pune la fiert separat. Dupa ce a fiert, pasarea se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi, timp in care se adauga in supa orezul fiert si apoi carnea. Se pregateste liezonul din galbenusurile batute bine, smantana frecata si faina cu adaos de zeama de la ciorba.Se amesteca bine compozitia si se adauga in vasul cu ciorba, continuindu-se inca 5 minute fierberea. Se potriveste gustul cu sare si piper.Se acreste cu zeama de lamaie. Se serveste cu verdeata taiata marunt
sursa bucataria-romaneasca.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum