Buchteln (prajiturele din aluat dospit)
Pagina 1 din 1
Buchteln (prajiturele din aluat dospit)
Buchteln (prajiturele din aluat dospit)
Am zis ca nu mai fac dulciuri , dar daca afara ninge/ploua si nu ma pot apuca de alergat asa cum mi-am propus ce sa fac? Va promit ca pana sambata nu mai fac nimic dulce ( si daca fac nu postez asa ca nu o sa stiti ), glumesc ... ce gatesc eu vedeti si voi ). Haideti mai bine sa va scriu reteta la aceste prajiturele pufoase ca niste obrajori de copil....cred ca asta chiar era un titlu potrivit .
Reteta am preluat-o de pe un forum italian, singura modificare a fost umplutura ,acolo scria marmelada de caise, eu am folosit fondantul de mere varianta simplificata ca doar e criza ).
Ingrendiente:
Pentru aluat
40 g unt topit
500 g faina
140 ml lapte
25 g drojdie proaspata
coaja rasa de la o lamaie ( eu am pus 1/2lamaie, 1/2 portocala)
un "pinch" de sare )
2 oua
1 plic zahar vaniliat
60 g zahar
Pentru acoperit:
40 g unt
Intr-un castron s pune zaharul cu drojdia si laptele caldut. Se amesteca si selasa la dospit la caldura ( pe radiator) aprox 20 minute.
Apoi se toarna acest amestec intr-un castron unde avem faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si portocala, putina sare. Se mai adauga ouale batute si untul topit. Framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale care se desprinde de peretii vasului. Acoperim si lasam la dospit 30 min la caldura. Secretul meu pentru dospit este urmatorul : incalzesc putin cuptorul apoi bag aluatul inauntru sa dospeasca , bineinteles cu focul stins ).
Pana dospeste pregatim umplutura din:
2 mere mari
2 linguri de zahar
1 lingura cu vaf amidon
150 ml lapte
1 ou
Se taie merele curatate si fara cotor, cubulete care se pun intr-o craticioara cu zahar. Se lasapana se caramelizeaza si apoi se adauga 100 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa si apoi le zdrobim putin. Separat amestecam laptele cu oul,amidonul si turnam acest amestec peste mere. Punem la foc mic, amestecam continuu pana se ingroasa. Scoatem amestecul afara sa se raceasca.
Intre timp a dospit si aluatul ...
Se ia aluatul se intinde o foaie pe masa infainata ( cam de 1 cm grosime) si se taie in 12 patrate. Pe fiecare se pune putin din amestecul de mere sau daca doriti branza dulce, marmelada depinde ce aveti si se impatura ca in imaginile de mai jos.
Se topeste untul (40 g)
si se unge cu o pensula partea unde se imbina aluatul. Se pun in tava cu partea unsa in jos si se lasa sa creasca inca 20 minute.
Apoi se ung cu restul de unt si se coc timp de 15 minute la foc potrivit ( al meu cuptor era pe 80 grade cu ventilatie).
Scoase din cuptor
Se servesc caldute, pudrate cu zahar... va spun sincer ca vi se topesc in gura atat sunt de fragede .
sursa amalia-mylife.blogspot.com
Subiecte similare
» Fluturi dulci din aluat
» Prăjitură cu mere,gem și aluat răzuit
» Drob de pui în crustă de aluat fraged
» Prăjitură cu mere,gem și aluat răzuit
» Drob de pui în crustă de aluat fraged
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum