Prăjitură cu mere,gem și aluat răzuit
Pagina 1 din 1
Prăjitură cu mere,gem și aluat răzuit
Prăjitură cu mere,gem și aluat răzuit
Ingrediente
300g faina, 250g margarina, 200g zahar, gem de caise, miez de nuca, un praf de sare, 2-3 linguri de ulei, 4 mere
Mod de preparare
Ingrediente
300g faina, 250g margarina, 200g zahar, gem de caise, miez de nuca, un praf de sare, 2-3 linguri de ulei, 4 mere
Mod de preparare
Se face un aluat din faina, sare,
margarina, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider. Se framanta
aluatul bine, se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. Din
bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava
dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina.
Se unge foaia cu gem de caise, merele curatate de coaja si razuite se
aseaza deasupra. Se amesteca restul de zahar cu 1 lingura de faina si
miezul de nuca pisat si se presara uniform peste umplutura.
Bucata de aluat ramasa se da prin razatoare sau se poate intinde o
foaie mai subtire, din care se taie fasii si se aseaza ca un grilaj
peste prajitura. Se coace timp de 20-25 in cuptorul preincalzit la foc
potrivit.
Mod de servire
Prajitura cu mere si gem si aluat razuit se serveste dupa ce s-a racit.
sursa:culinar.ro
Prajitura cu mere si gem si aluat razuit se serveste dupa ce s-a racit.
sursa:culinar.ro
Subiecte similare
» Prajitura de Post cu Mere
» Fluturi dulci din aluat
» Drob de pui în crustă de aluat fraged
» Buchteln (prajiturele din aluat dospit)
» Plăcintă de Post cu Mere
» Fluturi dulci din aluat
» Drob de pui în crustă de aluat fraged
» Buchteln (prajiturele din aluat dospit)
» Plăcintă de Post cu Mere
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum