Fluturi dulci din aluat
Pagina 1 din 1
Fluturi dulci din aluat
Fluturi dulci din aluat
Reteta de aluat dulce e clasica, interesant e modul de impaturire/taiere. I-am gasit pe un site polonez (acesta) si m-am indragostit de ei .
Ingrediente: ( in reteta scria ptr 13 bucati, dar va recomand sa faceti 26 pentru ca 13 ies destul de mari, bineinteles se folosesc aceleasi cantitati )
500g faina alba de grau 000
40g drojdie proaspata sau 20g uscata
1/4 pahar zahar
2 oua + 1 ptr pus deasupra
250 ml lapte
putin sare
70g unt moale
arome: coaja rasa de lamaie, portocala
Pentru umplutura:
branza dulce preparata ca si pentru branzoaice
ciocolata
mac oparit in lapte
Eu am folosit ; nuca macinata ( 100g)
nuca de cocos ( 50g)
magiun de prune
Aluatul; frecam drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza , apoi adaugam o lingurita de faina si 3 de lapte. Amestecam si lasam sa creasca . Intr-un vas punem oualesi zaharul, amestecam putin apoi , adaugam laptele caldut si untul ( eu pun laptele in cana , apoi untul peste el si incalzesc putin la microunde, asa laptele este caldut iar untul moale) , sare . Framantam ( cam 5 minute) pana aluatul se desprinde de pe vas si apoi il lasam acoperit la caldura sa creasca o ora ( pana isi dubleaza volumul).
Intre timp preparam umplutura. Am batut spuma 2 albusuri la care am adaugat 3 linguri de zahar. Jumatate spuma am amestecat-o cu miezul de nuca, jumatate cu fulgii de cocos. Intr-o parte de fulgi am pus putin colorant rosu ( de acolo au iesit roz). A fost cam putina spuma, asa ca la fulgi am adaugat si 2 linguri de lapte.
Buun, aluatul a crescut,
il rasturnam pe planseta infainata, apoi il impartim in 13 bucati ( 26 precum am scris) . Luam o bucata , o rotunjim ca o minge apoi o intindem cu sucitorul punem umplutura.
Rulam si capetele le indoim sub aluat. Cu o foarfeca taiem
si apoi jumatatile le rasucim o parte in sus , una in jos pentru a forma aripile. Atentie sa nu ramana "trunchiul" prea subtire se va rupe la copt.
Punem fluturii in tava tapetata cu hartie de copt, ii lasam sa creasca inca 15 minute ,
timp in care preincalzim cuptorul la foc mic. Ii ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte si ii coacem 15 minute, pana se rumenesc frumos.
Scoatem si lasam sa se raceasca.
Sunt foarte pufosi !
sursa amalia-mylife.blogspot.com
Subiecte similare
» Prăjitură cu mere,gem și aluat răzuit
» Buchteln (prajiturele din aluat dospit)
» Drob de pui în crustă de aluat fraged
» Buchteln (prajiturele din aluat dospit)
» Drob de pui în crustă de aluat fraged
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum