Supă - Gulaş
Pagina 1 din 1
Supă - Gulaş
[
Supă - Gulaş
Reteta este din revista "Secretele bucatariei". Este o supa consistenta, aromele care se folosesc ii dau un gust excelent.
Ingrendiente:
700 gr carne de vita ( pulpa sau ceafa)
5 cepe
2 linguri ulei
2 morcovi taiati betisoare
400 gr telina verde tocata
2 linguri bulion
2 lingurite boia dulce
3 catei de usturoi
2 lingurite coaja de lamaie rasa
piper
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita maghiran uscat
1 foaie de dafin
sare
1,5 litri supa de carne de vita
400 gr cartofi.
Carnea se taie cuburi de 1 cm. Se incinge uleiul si se prajeste carnea de jur imprejur cca 15 min pe toate partile.
Se adauga ceapa tocata si legumele si se prajesc impreuna. Se adauga bulion si boia si se calesc.
Se amesteca usturoiul tocat cu coaja de lamaie, chimen, maghiran, foaie de dafin si sare, se adauga la carne.
Se toarna supa si se fierbe la foc mijlociu cca 60 min cu vasul acoperit.
( daca carnea nu este fiarta se mai fierbe )
Se decojesc cartofii, se spala si se taie cuburi. Se adauga in supa si se mai fierb 30 de min.
Se potriveste supa de sare si piper si se mai lasa sa stea 5 min. apoi se serveste , eventual cu tartine cu cascaval la cuptor.
sursa amalia-mylife.blogspot.com
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum