Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH

In jos

CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH Empty CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH

Mesaj  AgendaCulinara Joi 06 Ian 2011, 23:39



CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH DSC04748

  Reteta apartine Laurei Laurentiu-Cuina Banateana
   
       Ingrediente
       pentru   10-12 chifle depinde de marime

       480 ml apa calduta
       3 linguri   de zahar
       2 lingurite de sare
       2 linguri rase de drojdie   deshidratata sau 40 de grame de drojdie proaspata
       900 grame faina 550
       6   linguri de supa cu ulei ( de masline)

       Mod de preparare:

       Se   face o maia...se inmoaie drojdia cu putina apa, zaharul si putina faina   si se lasa sa creasca cateva minute
       Apoi intr-un vas mai adanc se   amesteca faina cu sarea se
adauga maiaua crescuta , apa calduta adaugata   putin cate putin, la fel
si uleiul si se framanta pana cand aluatul se   desprinde de pe
maini(bineinteles acest aluat se poate framanta si in   masina de paine
       Aluatul obtinut se strange intr-o bila, se unge cu   ulei, se
infoliaza si se da la frigider pentru 2-3 ore... aluatul si in frigider fiind a crescut si-a   dublat volumul ba si mai mult
       La expirarea timpului se unge masa cu   ulei, se pune aluatul pe
masa si se framanta f putin atat cat sa iasa   aerul din el. Se imparte
apoi in bile de aproximativ 120 de gr se   aplatizeaza cat doriti de
mare sa fie chifla(eu am vrut sa nu fie f   crescute fiindca le-am
folosit la pljeskavica si nu mai puteam sa muscam   din ele)
       Se pun in tava(pe hartie de copt sau in tava   unsa cu putin
ulei) in cuptorul putin incalzit(la 40 de gr) si in cuptor   se pune si
un vas cu apa calda.Se lasa cca 30 de min la crescut
       Se   ung cu lapte si daca doriti se pot presara cu susan(sau cu orice doriti)
       Se   pun la copt la 210 grade pentru aproximativ 30-35 de min
       Miezul este   f pufos iar coaja putin crocanta insa nu f mult...exact atat cat   trebuie.
     Le puteti folosi pentru hamburgeri, sandviciuri, etc

CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH DSC04723

CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH DSC04732



CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH DSC04735



CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH DSC04744

CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH DSC04745

CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH DSC04748
                                               
CHIFLE pentru HAMBURGER,PLEJSKAVICA şi SANDWICH Reteteinimagini
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum