Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pentru masa de Paste

In jos

Pentru masa de Paste Empty Pentru masa de Paste

Mesaj  AgendaCulinara Sam 09 Apr 2011, 02:54

Traditia spune ca de pe masa pascala nu trebuie
sa lipseasca mielul. Daca vrei sa tii cont de aceasta si ai hotarat sa
le servesti oaspetilor miel, iti propunem o reteta simpla, dar rafinata,
care iti va face sarbatoarea si mai frumoasa


MIEL CU ROZMARIN
Ingrediente:
800 g pulpa de miel
50 g unt
Rozmarin
1 ardei rosu
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
Patrunjel
Sare
Frunze de salata si cubulete de
ardei pentru decorare
Mod de preparare:
Spala carnea foarte bine, indeparteaza-i pielea si grasimea. Sareaz-o,
apoi pune-o intr-o tava si adauga jumatate din unt si rozmarinul. Toarna
apa calduta peste carne, acoper-o si las-o sa se patrunda usor la
cuptorul incins la 200 °C. In timpul coacerii, pune peste carne, din
cand in cand, sos din tava sau apa. In untul care a ramas, caleste






ardeiul taiat fin, usturoiul pisat si patrunjelul tocat.



Pentru masa de Paste 944_culinar

Adauga si vinul si lasa amestecul sa fiarba inabusit pentru 10
minute. La aproximativ 45 de minute de cand e tava in cuptor, scoate-i
capacul si lasa carnea sa se rumeneasca pana devine aurie. Tai-o, apoi,
in portii, asaz-o pe farfurii si pune sosul deasupra. Iti recomandam sa
incalzesti farfuriile cand servesti miel (sau oaie) pentru ca este o
carne foarte aromata. Drept garnitura, foloseste frunzele de salata si
cuburile de ardei rosu. Serveste cu orez sau cartofi fierti.benessere.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum