Pentru masa de Paste
Pagina 1 din 1
Pentru masa de Paste
Traditia spune ca de pe masa pascala nu trebuie
sa lipseasca mielul. Daca vrei sa tii cont de aceasta si ai hotarat sa
le servesti oaspetilor miel, iti propunem o reteta simpla, dar rafinata,
care iti va face sarbatoarea si mai frumoasa
MIEL CU ROZMARIN
Ingrediente:
800 g pulpa de miel
50 g unt
Rozmarin
1 ardei rosu
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
Patrunjel
Sare
Frunze de salata si cubulete de
ardei pentru decorare
Mod de preparare:
Spala carnea foarte bine, indeparteaza-i pielea si grasimea. Sareaz-o,
apoi pune-o intr-o tava si adauga jumatate din unt si rozmarinul. Toarna
apa calduta peste carne, acoper-o si las-o sa se patrunda usor la
cuptorul incins la 200 °C. In timpul coacerii, pune peste carne, din
cand in cand, sos din tava sau apa. In untul care a ramas, caleste
ardeiul taiat fin, usturoiul pisat si patrunjelul tocat.
Adauga si vinul si lasa amestecul sa fiarba inabusit pentru 10
minute. La aproximativ 45 de minute de cand e tava in cuptor, scoate-i
capacul si lasa carnea sa se rumeneasca pana devine aurie. Tai-o, apoi,
in portii, asaz-o pe farfurii si pune sosul deasupra. Iti recomandam sa
incalzesti farfuriile cand servesti miel (sau oaie) pentru ca este o
carne foarte aromata. Drept garnitura, foloseste frunzele de salata si
cuburile de ardei rosu. Serveste cu orez sau cartofi fierti.benessere.ro
sa lipseasca mielul. Daca vrei sa tii cont de aceasta si ai hotarat sa
le servesti oaspetilor miel, iti propunem o reteta simpla, dar rafinata,
care iti va face sarbatoarea si mai frumoasa
MIEL CU ROZMARIN
Ingrediente:
800 g pulpa de miel
50 g unt
Rozmarin
1 ardei rosu
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
Patrunjel
Sare
Frunze de salata si cubulete de
ardei pentru decorare
Mod de preparare:
Spala carnea foarte bine, indeparteaza-i pielea si grasimea. Sareaz-o,
apoi pune-o intr-o tava si adauga jumatate din unt si rozmarinul. Toarna
apa calduta peste carne, acoper-o si las-o sa se patrunda usor la
cuptorul incins la 200 °C. In timpul coacerii, pune peste carne, din
cand in cand, sos din tava sau apa. In untul care a ramas, caleste
ardeiul taiat fin, usturoiul pisat si patrunjelul tocat.
Adauga si vinul si lasa amestecul sa fiarba inabusit pentru 10
minute. La aproximativ 45 de minute de cand e tava in cuptor, scoate-i
capacul si lasa carnea sa se rumeneasca pana devine aurie. Tai-o, apoi,
in portii, asaz-o pe farfurii si pune sosul deasupra. Iti recomandam sa
incalzesti farfuriile cand servesti miel (sau oaie) pentru ca este o
carne foarte aromata. Drept garnitura, foloseste frunzele de salata si
cuburile de ardei rosu. Serveste cu orez sau cartofi fierti.benessere.ro
Subiecte similare
» Desert pentru masa de Paste
» Maniere la masa
» Un Paste ca-n povesti
» Tort de Paşte
» Bunătăți de paște ca-n Banat
» Maniere la masa
» Un Paste ca-n povesti
» Tort de Paşte
» Bunătăți de paște ca-n Banat
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|